Afbeelding

Petitie gestart voor behoud Fort de Hel

Algemeen

WILLEMSTAD - Kees van Beek is namens Sympathisanten van Fort de Hel een petitie gestart met onder andere als doel dat de gemeente Moerdijk zich maximaal in gaat spannen om de relatie met de stichting Vrienden van Fort de Hel te herstellen en zo voortzetting van de activiteiten van Fort de Hel in Helwijk ook na 31 maart 2016 mogelijk te maken.

Vorige week werd bekend dat de Stichting Vrienden Fort de Hel per 31 maart 2016 Fort de Hel in Willemstad moet verlaten. De rechtbank bepaalde dat na een kort geding tussen de stichting en de gemeente Moerdijk.

Impact Volgens petitionaris Kees van Beek is van problemen tussen fortbeheerder Frank Kastelein en de gemeente Moerdijk inmiddels al jarenlang geen sprake meer en bestaat volgens hem dus ook de noodzaak niet om de huur daadwerkelijk te beëindigen. Daarnaast, zo vindt hij, heeft het beëindigen van de huur grote impact op zowel sociaal-maatschappelijk als ook cultuurhistorisch vlak. "Wanneer beide partijen openstaan voor alternatieve oplossingen, hoeft deze culturele aderlating zich niet te voltrekken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief