Afbeelding
Foto: Kees Kamp

Rallyrijden voor drinkwaterputten in Gambia

Door: Janny Mathijssen algemeen

LANGEWEG - Kees Kamp (54) uit Langeweg vormt samen met de 55-jarige Eddy Slob uit Sleeuwijk het CX Rally Team. Het tweetal heeft een Citroën CX uit 1985 opgeknapt en optisch getransformeerd naar een historische Rally CX uit 1978. Daarvan namen er een aantal in dat jaar deel aan de Rally du Senegal, de voorloper van de bekende Dakar Rally. De rally werd dat jaar ook gewonnen door een Citroën CX.

Precies veertig jaar later jaar later keert een Citroën CX terug naar de Senegal. "Wij gaan in januari 2018 meedoen in de Spirit-klasse van de Budapest-Bamako rally, de grootste amateurrally in Afrika", aldus Kees Kamp. De rally start in Budapest, de hoofdstad van Hongarije, op 12 januari en eindigt in Banjul (Gambia) op 28 januari. Behalve competitie en veel plezier, draait de rally ook om het steunen van lokale goede doelen. Het CX Rally team wil proberen om voor 8 januari nog een bedrag van duizend euro bij elkaar te krijgen voor de goede doelen die de Budapest-Bamako-rally ondersteunt. Een van de doelen is om een aantal drinkwaterputten te realiseren in Gambia. Daarom zijn Kamp en Slob op zoek naar donateurs.
Alle opbrengsten gaan honderd procent naar het goede doel. Voor deze gelegenheid is een speciale website in het leven geroepen (www.cxafrica.weebly.com). Wie iets wil doneren of wil sponsoren, kan deze website raadplegen. Gedurende de rally wordt op de website ook een blog bijgehouden. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief