Vermoedelijk twintig permanente bewoners aangetroffen op recreatiepark Moerdijk

MOERDIJK - Bij een controle op recreatiepark resort WaterWeelde bij Moerdijk zijn woensdag twintig personen aangetroffen die vermoedelijk tegen de regels in permanent op het park wonen. De controle werd uitgevoerd door vijftien medewerkers van de gemeente Moerdijk in samenwerking met de politie en de GGD.


De vermoedelijk twintig permanente bewoners bevonden zich in twaalf chalets. Onder hen zijn zes personen die direct hulp hebben gekregen van de GGD en de gemeente vanwege de schrijnende situatie waarin zij zich bevinden. De overige veertien personen alsmede de eigenaar worden opnieuw aangeschreven. Op een later moment volgt een nieuwe controle.

Zorgelijk

Het vermoeden bestaat overigens dat in meerdere chalets sprake is van permanente bewoning, maar omdat hiervan de deur niet werd opengedaan blijft dit gissen. In één chalet trof men een zorgelijke situatie aan. Daar was de geiser in gebruik zonder afvoer naar buiten. De bewoner van dit chalet moet dit per direct in orde maken.

Veilig

De gemeente heeft als uitgangspunt dat iedereen veilig kan leven binnen de gemeente Moerdijk. Dat geldt ook voor het verblijf op recreatieterreinen. Illegaal wonen op campings wordt aangepakt zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. FOTO BOA JEFF MARTENS
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES