De brandweer was met veel materiaal aanwezig bij de brand bij Drecht Coating Services.
De brandweer was met veel materiaal aanwezig bij de brand bij Drecht Coating Services. FOTO MARCEL VAN DORST/SQ VISION

Verontwaardigde reacties over verstuurde NL-Alerts bij brand in Moerdijk

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

MOERDIJK - Er waren dinsdagavond op social media veel verontwaardigde reacties over de NL-Alerts die werden verstuurd na het uitbreken van de brand bij het bedrijf Drecht Coating Services aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk.

Veel mensen zeggen het eerste NL-Alert over de brand pas te hebben ontvangen om 20.42 uur met daarbij het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Op dat moment was de brand al bijna twee uur aan de gang. Ook het bericht over het sein brand meester kwam pas tegen 22.30 uur binnen, terwijl dat sein al kort na 21.00 uur werd gegeven. Weer andere mensen zeggen de hele avond geen melding te hebben gehad.

Ongerustheid

Zeker gelet op eerdere incidenten in de gemeente zegt burgemeester Jac Klijs de ongerustheid van de inwoners te begrijpen naar aanleiding van de grote brand, die uitbrak in een loods van vijftig bij honderd meter gepaard ging met flinke rookontwikkeling. De rook trok  ten zuiden van Moerdijk richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda-Noord. De brandweer was met veel materiaal aanwezig om het vuur te bestrijden.

Metingen

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen", aldus burgemeester Klijs. De rookontwikkeling was voornamelijk het gevolg van de brandende dakbedekking. "Alle rook is ongezond. Maar uit de metingen is gebleken dat er geen concentraties van stoffen zijn gemeten die schadelijk zijn geweest voor de volksgezondheid."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief