Leerlingen Markland College spelen musical Truth or Evil

ZEVENBERGEN - Horror en spanning waren de wensen van de leerlingen van het Markland College in Zevenbergen toen regisseur en scriptschrijver Richard Spijkers vroeg waar de volgende schoolmusical aan moest voldoen.


Hij gaf gehoor aan dat verzoek en schreef het script Truth or Evil, dat woensdag tijdens drie voorstellingen door 34 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op de planken werd gebracht.

Oude rot

Art & Design docent Annemieke van Horssen van het Markland College vertelt dat dit het derde jaar is dat leerlingen een schoolmusical uitvoeren. "En we willen steeds meer en steeds beter," voegt ze daaraan toe. Het is geheel op vrijwillige basis dat de leerlingen meedoen aan dit project. Twintig weken lang hebben ze twee uur achter elkaar les gehad in drama. Er werd hard gerepeteerd met elkaar, onder leiding van Richard Spijkers. Hij heeft meer dan twintig jaar bij Joop van de Ende gewerkt en heeft een theaterschool in Breda. Zelf staat hij ook nog regelmatig op de planken. Een oude rot in het vak dus, die het ontzettend leuk vindt om met jonge mensen aan het werk te gaan en hen wat te leren.

Spookachtig

De choreografie werd ingestudeerd met Rowan Hoppenbrouwers, bekend geworden door haar deelname aan So You Think You Can Dance. Naast zingen, dansen en acteren werd er tijdens de dramasessies tevens een workshop verzorgd door de bekende grimeuse en pruikenmaakster Sylvie Takke, zodat ook de grime tijdens de voorstellingen door leerlingen gedaan kon worden. En die grime was goed. De spookachtige verschijningen zagen er echt horrorachtig uit en met behulp van goede belichting ontstond op het podium een griezelig decor. FOTO'S MARKLAND COLLEGE

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>