Hendrik Groen (rechts) in gesprek met een bewoner. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Hendrik Groen (rechts) in gesprek met een bewoner. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Hendrik Groen steelt harten van bewoners De Zeven Schakels

Door: Bregje Kop Cultuur

ZEVENBERGEN - Met applaus werd hij zaterdagochtend ontvangen bij De Zeven Schakels in Zevenbergen. Acteur Kees Hulst, beter bekend als Hendrik Groen uit de televisieserie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' van omroep MAX. Zijn bezoek was eigenlijk al in maart gepland, maar de heersende griepepidemie gooide toen roet in het eten. Daarom waren de bewoners des te meer verguld dat de bij bijna iedereen wel bekende Hendrik de Groen alsnog kwam.

Een kleine groep bewoners van De Zeven Schakels keek het televisieprogramma altijd samen en had zich enorm verheugd op een meet and greet met Kees Hulst. Het was dan ook heel fijn dat de acteur alle tijd nam voor zowel een praatje als een plaatje. Zo ging hij in gesprek met de 100-jarige meneer Akkermans, een groot paardenliefhebber zo bleek. Ondanks zijn hoge leeftijd is de heer Akkermans nog scherp van geest en kon hij nog zeer goed uitleggen wat hij vroeger zoal deed in de paardenwereld. Hulst hoorde het belangstellend aan.

Verpleegkundige

Naast Kees Hulst was ook Tommie Niessen uitgenodigd door Surplus. Hij bracht zaterdagmiddag een bezoek brengen aan De Zeven Schakels. Niessen is verpleegkundige die blogt en vlogt over zijn werk en vooral jongeren aanspreekt.

Personeel

Want daar is het uiteindelijk om te doen. Beide heren waren namelijk onderdeel van de open dag van Surplus waarmee zij hopen personeel te werven, zo vertelde Lucia van Dijk van de afdeling Werving en Selectie van Surplus. "Personeel werven in de zorg is erg lastig en met deze open dag hopen wij weer enthousiaste mensen te kunnen verwelkomen." Hoewel zij niet voorbij gaat aan het feit dat de bewoners vandaag een hele bijzondere dag beleefden. "Toen Kees Hulst binnenkwam, vlogen ze op hem af. Het is wel duidelijk: Hendrik Groen is hun held."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief