FOTOALBUM

'n Bietje Koekoek aan de Roode Vaart in Zevenbergen groot succes

ZEVENBERGEN - Twee dagen vol vertier bood het evenement 'n Bietje Koekoek zaterdag en zondag aan de waterkant aan de Roode Vaart rondom de pulphal van de oude suikerfabriek in Zevenbergen. Ook van deze tweede editie wist drijvende kracht Petra Wevers met heel veel vrijwilligers een succes te maken.


Niet alleen de streekmarkt werd druk bezocht, ook de andere activiteiten konden rekenen op veel belangstelling.

Breed

Vrijwilligsters Els, Ilse en Claudia ontvingen de bezoekers bij de ingang van het terrein. Op een groot bord hielden zij bij waar de bezoekers zoal vandaan kwamen. Naast veel mensen uit de nabije omgeving, stonden op dat bord plaatsnamen als Wassenaar, Gorinchem en Nunspeet, maar ook België werd genoteerd alsmede de Verenigde Staten en Rusland. Met recht kon dus gesproken worden van een zeer breed publiek.

Brandweer

Op zaterdag werd een badeendjesrace gehouden, verder dobberden zeilbootjes van waterscouting Matthijs Heldtgroep op de Roode Vaart en de Notenkrakers trakteerden het publiek op twee spetterende optredens. Daarnaast kwam Lodewijk Hoekstra, bekend van het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin, langs om wat meer te vertellen over duurzaamheid en zijn platform NL Greenlabel. De brandweer bood kinderen de gelegenheid om een brandende auto te blussen, uiteraard onder begeleiding.

Drakenbootrace

Zondag werd begonnen met een boerenvaderdagbrunch, waar veel verschillende families samen aan tafel gingen om te genieten van de diverse brood- en streekproducten. Die werden geserveerd op grote broodplanken en mochten na na afloop mee naar huis genomen worden. Daarna streden onder luide aanmoediging van het publiek twaalf equipes in de drakenbootrace op de Roode Vaart. Uiteindelijke winnaar werd het team van Cross Fitt Seven Mountains.

Budha

Op het voor deze gelegenheid aangelegde zandstrand waren beide dagen veel spelende kinderen te vinden. Ouders genoten ondertussen van de vele optredens op het podium onder het genot van een drankje en/of hapje van de verschillende aanwezige foodtrucks. Als afsluitende klapper trad de Zevenbergse rapper Dave Budha op die eerder dit jaar een Edison-award in de wacht wist te slepen. FOTO'S MIRYAM VAN DER STEE

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>