Jan Marijnissen bij het opgeknapte graf van zijn broer. FOTO TIES STEEHOUWER
Jan Marijnissen bij het opgeknapte graf van zijn broer. FOTO TIES STEEHOUWER

Graf in Zevenbergen onteerd

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN – Het graf van Thijs Marijnissen op de rooms-katholieke begraafplaats in Zevenbergen is door onbekenden onteerd. Dingen zoals een kruis en het grind in het perkje boven het graf zijn verdwenen en een adelaar is diverse malen verplaatst.

DOOR TIES STEEHOUWER

Zowel de familie Marijnissen als de beheerder van de begraafplaats Ries Leijs staan voor een raadsel. De familie van Thijs Marijnissen, die leefde van 1959 tot 2012 is niet alleen geschokt maar tast ook in het duister wie de ontering op zijn geweten heeft. Angelique is het nichtje van Thijs Marijnissen: "Zover wij het uit kunnen rekenen is het gebeurd op de sterfdag van oom Thijs dus de schennis is bewust gebeurd." Zelf woont ze in Zevenbergschen Hoek maar haar vader Jan en zijn vrouw Monique wonen in Zevenbergen. Het spreekt vanzelf dat de hele familie geschokt is door het gebeuren. Dat geldt ook voor de beheerder Ries Leijs. "Ik heb al een keer gezien dat de adelaar buiten het perkje was gezet en omdat de maaiers van het gras er last van hadden heb ik het terug gezet." Op de vraag of er wel meer grafschendingen of vernielingen op de begraafplaats plaats vonden antwoordt hij: "Heel lang leden is er ook wel eens wat gebeurd maar de laatste vijf jaar is mij niets bekend."

Raadsel

De familie Marijnissen tast volledig in het duister wie de ontering van het graf van Thijs Marijnissen op zijn of haar geweten heeft. Inmiddels hebben ze het graf weer opgeknapt maar ze zijn natuurlijk nog wel boos en verdrietig over het gebeuren. Angelique: "Wie doet er nu zo is? Dan moet je toch gestoord zijn." Ze vertelt dat de politie is benaderd maar ook die hebben geen idee wie het gedaan zou kunnen hebben. 'Ze hebben wel beloofd dat ze een oogje in het zeil gaan houden'. Dat gaan ook enkele mensen doen die de plantjes op het graf van hun geliefden water kwamen geven en ook de beheerder gaat de komende tijd goed opletten.

Inkeer

Hoewel de familie niet echt een idee heeft wie verantwoordelijk is voor de grafschennis denken ze toch in een bepaalde richting. Angelique: "Door er aandacht aan te schenken hopen we dat de dader zich meldt of tot inkeer komt. Ook willen we dat het publiek dat op het kerkhof komt alert is en ons of de politie waarschuwt als ze iemand zien die wat doet wat niet mag bij het graf van mijn oom Thijs."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief