Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Archieffoto

Werkzaamheden Fort Sabina van start gegaan

Door: Guus Arnouts Cultuur

HEIJNINGEN - Maandag is aannemer Dura Vermeer gestart met de aanleg van een nieuw parkeerterrein bij Fort Sabina. Na oplevering is er plaats voor ruim honderd parkeerplaatsen. Maar dat is nog niet alles. Het fort wordt de komende tijd grondig aangepakt. 

Het parkeerterrein komt bij het sluisje aan de toegangsweg naar het fort. de gemeente Moerdijk en Dura Vermeer verzekeren dat Fort Sabina gewoon open is gedurende de openingstijden. Niet onbelangrijk, aangezien er gedurende de maand september verschillende activiteiten in en rondom het fort gepland staan.

Vogels
Door de natuurwetgeving moet in de werkzaamheden bij Fort Sabina ook rekening gehouden worden met de natuur. Dit betekent dat naast de aanleg van het parkeerterrein ook één uilenkast, vijf vleermuiskasten en twee muskastjes opgehangen worden bij de botenloods. De loods wordt bovendien wind- en waterdicht gemaakt.

Aanpak
De facelift van het fort gaat in verschillende fases waarmee de gemeente Moerdijk hiermee van het fort één van de bekendste en bijzondere trekpleister van de gemeente te maken. In juni werd de nieuwe opstapplek van de waterpont in gebruik genomen en is “Fort Sabina is letterlijk en figuurlijk volop in beweging", aldus de gemeente. In verdere plannen worden ook de provincie, Stichting Fort Sabina en Staatsbosbeheer betrokken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief