Beeld van de toekomstige haven in Zevenbergen. FOTO ARTIST IMPRESSION
Beeld van de toekomstige haven in Zevenbergen. FOTO ARTIST IMPRESSION Foto: Artist Impression

Aanpassingen Zevenbergse haven vallen duurder uit dan verwacht

Door: Guus Arnouts Politiek

ZEVENBERGEN - De aanleg van de Zevenbergse haven gaat volgens de aannemerscombinatie  Colijn-Rasenberg-Van den Herik flink wat meer kosten. Ruim 3 miljoen euro door extra aanpassingen worden er bij de 22 miljoen opgeteld. Dit verraste de gemeente Moerdijk nogal.

De aannemerscombinatie probeerde zich aan het standpunt van de gemeente te houden om zich vooral aan het bestaande contract en budget te houden, maar het projectteam heeft ondertussen de plannen verder uitgewerkt, met name op technisch vlak. Dit leidde tot nieuwe inzichten die meer gaan kosten. 

Damwanden en explosieven
Volgens de gemeente Moerdijk gaat het om een gebied tussen het Haveneiland en de Kristallaan, waar de werkzaamheden door obstakels in de bodem gewijzigd moeten worden. Daarnaast moet er verder onderzoek worden gedaan naar aangepaste damwanden en niet-ontplofte explosieven. Dit leidde tot enige commotie tussen de gemeente als opdrachtgever en het aannemers-trojka. 

Not amused
Wethouder Désirée Brummans is zogezegd not amused: "Maar we zijn ook realistisch: je kunt niet verwachten dat een groot en complex project als dit zonder een enkele strubbeling verloopt. Daarop moet je voorbereid zijn, en dat zijn we. We hebben vertrouwen in de kwaliteiten van de aannemerscombinatie. We werken constructief samen en rekenen er vooralsnog op dat we er samen uitkomen.” Eind 2019 moet het Havengebied opgeleverd worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief