Foto: Miryam van der Stee
FOTOALBUM

Basisschool De Toren ontvangt predicaat 'gezonde school'

ZEVENBERGEN – Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij basisschool De Toren in Zevenbergen heeft wethouder Eef Schoneveld het bordje onthuld waarmee de school officieel tot 'gezonde school' is benoemd. En daar zijn zowel directeur Maas van Beek als de leerkrachten en leerlingen heel trots op. Deze toekenning is de beloning voor het traject dat ingezet is om gezondheid in zijn algemeenheid in de dagelijkse gang van zaken op school te integreren.


DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Pijlers

Juf Jennyfer Heijden, tevens onderbouwcoördinator en verantwoordelijk voor het project 'gezonde school', vertelt dat de school veel waarde hecht aan de gezondheid van de leerlingen. Om het landelijk erkende predicaat 'gezonde school' te mogen voeren, moet de school zich richten op vier pijlers. Gezondheid moet in het lespakket terugkomen, de school moet gezond gedrag stimuleren en daarnaast gezondheidsproblemen signaleren. Tenslotte moet dit alles vastliggen in het schoolbeleid. "De Toren voldoet aan al deze eisen," zegt een trotse juf Jennyfer.

Feestje

"Onze school heeft zich bijvoorbeeld aangesloten bij Schoolfruit. Iedere dag wordt er nu vers fruit aan de kinderen uitgedeeld." Naast gezond eten is er veel aandacht voor bewegen. Zo staat er twee keer per week één uur gymles op het programma van alle 145 leerlingen. Dat de kinderen allemaal van bewegen en dansen houden, lieten zij zien tijdens het kleine feestje wat gevierd werd op het schoolplein na de onthulling van het bordje 'gezonde school'. Op aangeven van juf Marieke werd er eerst een flinke warming-up gedaan, waarna iedereen helemaal los ging op het liedje 'Chi chi wa'. Dit feestje was de aftrap voor een feestjaar bij De Toren. De school bestaat namelijk vijftig jaar. Eind van dit schooljaar wordt dit jubileum gevierd met een grootse feestweek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES