Havenbedrijf Moerdijk. Foto Paul Martens
Havenbedrijf Moerdijk. Foto Paul Martens (Foto: Paul Martens)

Ridesharing moet industrieterrein beter bereikbaar maken

MOERDIJK – De gemeente wil een pilot starten om haven- en industriebedrijf Moerdijk ook toegankelijk te maken voor personen die geen auto hebben. Op het bedrijvenpark rijden geen bussen, waardoor het industrieterrein bijvoorbeeld niet aantrekkelijk is voor jonge stagiaires.


"Daar willen we graag verandering inbrengen", vertelt wethouder Eef Schoneveld. Daarom zoekt de gemeente samen met BIM, VNO-NCW, Havenbedrijf Moerdijk en de provincie Noord-Brabant naar mogelijkheden voor alternatief vervoer. Daarbij denken ze aan het concept 'ridesharing.' Dat is een initiatief van het bedrijf Toogethr. Die koppelt mensen aan elkaar die willen carpoolen via een app.

Start

Om met 'ridesharing' te starten, dienen ongeveer tien bedrijven mee te doen. Shell, ATM, CNC Grondstoffen en Havenbedrijf Moerdijk hebben inmiddels besloten om zich op te geven. "In principe kunnen alle ondernemingen meedoen", benadrukt Schooneveld.

In de nabije toekomst wordt ook onderzocht of het mogelijk is om op de treinstations van Zevenbergen en Lage Zwaluwe deelfietsen te plaatsen. De gemeente wil ook bekijken of het flexibel (Bravoflex) openbaar vervoer ook industrieterrein Moerdijk kan aandoen in de toekomst

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief