Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt. Foto: Ties Steehouwer

Voorjaarsmarkt Moerdijk koud maar erg gezellig

Door: Amber Kuijs algemeen

MOERDIJK – Omdat de Kerstmarkt van vorig jaar vanwege het slechte weer niet door kon gaan besloot de Stichting Kerstmarkt Moerdijk zaterdag 13 april een voorjaarsmarkt te houden. Nu kan het in april nog wel eens warm zijn maar dat was zaterdag in ieder geval niet het geval. Na de start van de markt liet het publiek het dan ook een beetje afweten maar later wisten de mensen de weg naar het dorp toch prima te vinden. Hierdoor werd het erg sfeervol en gezellig op het Wilhelminaplein en onder aan de dijk.

DOOR TIES STEEHOUWER

Het oude centrum van het dorp leent zich toch goed voor een dergelijk evenement als de kerstmarkt of de voorjaarsmarkt. Lekker compact rond de oude Protestante kerk en op loopafstand van de bebouwing. "Even en marktje pikken" is in Moerdijk dan ook een fluitje van een cent. De organisatie, de Stichting Kerstmarkt Moerdijk onder leiding van voorzitter Arie Kieboom had er dan ook voor gezorgd dat er kramen op de markt stonden die een grote verscheidenheid aan spullen te bieden hadden.

Kieboom: 'We hebben dan ook niets te mopperen en zijn erg blij dat de kraamhouders ons niet in de steek hebben gelaten'. Kieboom volgde twee jaar geleden Jos Schalk op als voorzitter. 'We draaien prima maar iets meer mensen in het bestuur zal zeer welkom zijn'. Hulp hebben ze in ieder geval volop gekregen van de gemeente Moerdijk. Die zorgde onder andere voor dranghekken, vuilcontainers, tenten en verlichting. In een van de tenten bij café de Put trad de Feest Piano op en 's avond was er in de Put zelf een afterparty.

Huifkar
Voor de jeugd was er ook van alles te doen. Zo konden ze met de huifkar en de tractor van Peter van Meel en Anton Knipscheer en ritje door het dorp maken of een rondje in de draaimolen. Voor de oudere jeugd was er een rodeostier die steeds wilder tekeer ging. Daarna even een ter plekke gebakken ambachtelijke pannenkoek scoren bij de dames de Stichting Kinderwerk Moerdijk was ook een optie.

De ouderen vonden ook hun draai op de markt. Voor hen was er een kleine rommelmarkt en zong het koor Dolercanto uit Zevenbergen. Het ouderen koor uit Moerdijk wilde ook wel zingen maar die konden maar acht mensen op de been krijgen. Ondanks dat het in de loop van de middag steeds kouder werd werden er toch goede zaken gedaan. Zo verkochten de mensen van het Oranje Comité veel tuinplantjes en werden de kramen op de rommelmarkt steeds leger. Dat laatste was tegen acht uur in de avond ook het geval met de markt zelf. Maar dat kwam door de aanwakkerde koude wind. Genoeg reden voor de organisatie om er het evenement af te blazen. Op naar de tiende kerstmarkt in Moerdijk op zaterdag 7 december.

Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.
Uiteindelijk werd het nog gezellig druk op de markt.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief