Lange celstraf na ernstig geweldsmisdrijf in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Voor een ernstig geweldsmisdrijf in de nacht van eerste op tweede kerstdag van vorig jaar in Zevenbergen is woensdag een 33-jarige man uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 38 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.


De Bredanaar werd woedend toen in een café in Zevenbergen zijn vriendin aan de kant werd geduwd. Hij verwondde een man met een bierglas, die daardoor ernstig letsel aan het linkeroog opliep. Het slachtoffer heeft hier een litteken aan overgehouden dat hem mogelijk voor het leven tekent, zo oordeelde de rechtbank. 

Nadat de verdachte via de achteruitgang van het café buiten was gezet, was het aan de voorzijde van de horecagelegenheid opnieuw raak. Daar stak hij een 18-jarige man uit Zevenbergen met een mes in zijn bovenarm en buik. De verdachte heeft zich hiermee volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. De steekpartij veroorzaakte een bloeding van de lever bij de Zevenbergenaar.

Na het geweldsincident ging de Bredanaar er vandoor. Pas een maand later meldde hij zich bij de politie. Ook dit is hem door de rechtbank zwaar aangerekend.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES