Foto: Pixabay

Gemeente start handhavingstraject op voor autoverhuurbedrijf in Moerdijk

MOERDIJK - Er wordt een handhavingstraject opgestart voor een autoverhuurbedrijf in de gemeente Moerdijk. Dat gebeurt naar aanleiding van een controle van het bedrijf, donderdag, door de gemeente en de Belastingdienst met ondersteuning van de politie.


Daarbij is in elk geval gebleken dat het gebruik van het perceel in strijd is met het bestemmingsplan. Verder zijn de benodigde vergunningen en de administratie van het bedrijf gecheckt. Een aantal bevindingen wordt nader uitgezocht. De controle vond plaats in aanloop naar de vergunningplicht voor autoverhuurbedrijven die binnen de gemeente Moerdijk vanaf dit najaar geldt. Dat gebeurt om autoverhuurbedrijven met slechte bedoelingen te weren. Uit onderzoek blijkt dat deze branche kwetsbaar is voor criminele invloeden.

Criminelen maken regelmatig gebruik van huurauto’s. In deze voertuigen worden geregeld zorgvuldig geprepareerde ruimtes aangetroffen met daarin drugs, wapens en/of geld. Om de rol van autoverhuurbedrijven te onderzoeken bij het mogelijk faciliteren van criminele activiteiten werken de overheidsorganisaties en de branche samen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>