Foto:

Gemeente pakt misdaad in buitengebied aan

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk gaat agrariërs waarschuwen om hun leegstaande stallen en loodsen niet te verhuren aan criminelen. Misdadigers lijken boeren steeds vaker te benaderen om hun gebouwen te gebruiken voor zaken als de teelt van hennep of de productie van synthetische drugs.


Harde cijfers ontbreken, maar politie en justitie houden er rekening mee dat zeker één tot drie op de vijf boeren door criminelen worden benaderd. Daarnaast blijken verhuurders ook steeds vaker slachtoffer te worden van oneigenlijk gebruik door hun panden.

Valse voorwendselen

Onder valse voorwendselen huren drugsbazen panden voor illegale doeleinden. De verhuurders lopen daarbij vele risico's, zoals een verhoogde kans op brand, het aftappen van elektriciteit en forse schade aan hun eigendommen. Ook worden zij niet zelden slachtoffer van geweld, wanneer zij erachter komen wat er in hun schuren gebeurt.

Kwetsbaar buitengebied

De gemeente Moerdijk beschikt over een enorm buitengebied. "Dit is een ideale omgeving voor illegale activiteiten", denkt het gemeentebestuur. Volgens hen zijn veel boeren ook kwetsbaar, zeker als zij hun bedrijf net hebben beëindigd of overwegen om te stoppen. De gemeente gaat inwoners actief informeren om hen zo bewust te maken van risico's. Ook worden burgers gestimuleerd om verdachte activiteiten te melden via Meld Misdaad Anoniem.

De gemeente analyseert de komende tijd ook risicopercelen en panden om zo gericht controles uit te voeren. Ook voeren toezichthouders gebiedsgerichte acties uit. De gemeente hoopt zichzelf zo weg te zetten als onaantrekkelijk vestingsgebied voor criminelen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief