Foto: Dick Vermaas Fotografie

Waterpoort Weekend staat voor de deur

HEIJNINGEN - Het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer staat komend weekend drie dagen in het teken van grenzeloze belevingen. Zowel in de gemeente Moerdijk, als in de gemeenten Tholen, Halderberge, Steenbergen en Bergen op Zoom staat een festival gepland met allerlei leuke activiteiten.


Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staan er in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, vijf minifestivals op de planning met bijzondere activiteiten. "In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek", aldus de organisatie. "Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren." Die combinatie van land en water is terug te vinden op de festivals.

Gastheer

Fort Sabina in Heijningen is op zondag in de gemeente Moerdijk gastheer voor het Waterpoort weekend. Bezoekers kunnen op het twaalf hectare grote landgoed rondkijken. Bijzonder zijn de onderaardse gangen en kazernes uit de tijd van Napoleon. Ook vertrekken er vanuit het fort boten en huifkarren naar bijzondere plekken. Zo kunnen bezoekers een tochtje maken naar Fort de Hel, het Watersnoodhuis en Vesting Willemstad. Ook vaart veerdienst Anna op de oneven uren vanuit Willemstad naar fort Buitensluis. Andere activiteiten die op de agenda staan, zijn exposities over de historie van het fort, een fortengame in een stoere munitiekist en een expositie over het Suiker- en Vlasmuseum.

Waterpoort

Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait. Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de derde keer het Waterpoort Weekend.

Kijk voor het gehele programma op www.waterpoortwerkt.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES