Foto: Christiaan Traets

Van bijstand naar jaarcontract: voor zes West-Brabanders realiteit

MOERDIJK - Vanuit de bijstand een nieuwe kans op de arbeidsmarkt, mét een jaarcontract op zak. Voor zes West-Brabantse deelnemers aan de pilot Sociale Innovatie van Randstad werd het werkelijkheid. 


In het bijzijn van de Zundertse wethouder Twan Zopfi, Randstad-directeur Suzanne Oostveen en WVS-bedrijfsleider Ruud de Vreede, ondertekenden twee van hen 7 juni hun arbeidscontract. Een half jaar geleden gingen vier andere deelnemers hen al voor. Bedoeling van de pilot is om binnen een jaar nog eens twintig mensen meteen vanuit de uitkering een jaarcontract aan te bieden, voorafgegaan door een leerwerktraject op maat.

Aan de nieuwe arbeidscontracten is een intensief leerwerktraject van ruim zes maanden bij WVS voorafgegaan. Randstad is intensief betrokken bij dit traject, dat ruimte biedt om vaardigheden verder te ontwikkelen en in het werkritme te komen. Wekelijks evalueert Randstad met de klant en deelnemer, met het doel bij te sturen, te motiveren en te complimenteren.

Na het leerwerktraject volgt een jaarcontract, met de garantie van minimaal 32 uur per week, met bijbehorend inkomen. Daardoor zijn deelnemers niet meer afhankelijk van het Werkplein voor levensonderhoud. Het uiteindelijke doel is dat ze na een jaar op eigen benen kunnen staan en zelfstandig aan het werk blijven.

In deze unieke proef voor Nederland werken de zes gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Roosendaal en Zundert, verenigd in het Werkplein Hart van West-Brabant samen met WVS en Randstad om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langdurig werk te bieden, met minstens een jaar inkomens- en arbeidszekerheid volgens marktconforme voorwaarden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES