Het was erg druk het afgelopen weekend.
Het was erg druk het afgelopen weekend. (Foto: Ties Steehouwer)

Klundert krijgt de Westhoek op een Kluitje

  algemeen

Klundert – Of het aan het mooie weer lag, aan de nieuwe formule of aan de goede organisatie, zullen we wel nooit weten maar een feit is dat Klundert drie dagen lang de hele westhoek van Noord-Brabant op een kluitje kreeg. Van heinde en verre waren ze naar de vestingstad gekomen en er werden zelfs bezoekers van boven het Hollandsch Diep gemeld.


DOOR TIES STEEHOUWER

Klundert op een Kluitje begon al op donderdagavond met de openstelling van de kermis op de Kerkring en het Stadhuisplein. Op die plekken staan de attracties dicht op elkaar en dat garandeert een zekere intimiteit waar dan ook heel veel jeugd op afkwam.

Al jaren is er de roep om de Bottekreek bij het evenement te betrekken maar echt van de grond kwam dat nooit al vormde het paalzitten daarop een uitzondering. Nu kon men in dit water kanoën en zeilen in bootjes van de waterscouts en daar kwam natuurlijk veel jeugd op af, en vaders die het avontuur niet uit de weg gingen.

Verenigingen
Een van de positieve krachten van Klundert op een Kluitje is de deelname van bijna alle verenigingen uit de stad. Bij VV Klundert wordt op het doel geschoten, bij DSO in de korf en bij SPIDO kon geoefend worden op het paard. Daarnaast waren er optredens van Determinato, de Fam. Boomaars en DJ Gijs Schuurmans.

In de Stad Klundert had de heemkundekring Die Overdraghe over belangstelling niet te klagen. Stuk voor stuk hoogtepunten maar het absolute hoogtepunt was een optreden van een gospelkoor uit Tilburg, die op uitnodiging van de kerken op het grote podium lieten horen tot waar ze in staat zijn. Dat was heel wat. Er werd dan ook veel meegeklapt en gezongen.

Dat laatste gebeurde 's avonds ook in de Stad Klundert tijdens een protestant christelijke meezingdienst als afsluiting van de eerste Klundert op een Kluitje. Anita Klaren van de organisatie vertelde na afloop trot te zijn op de prestatie van haar team en de vele vrijwilligers. "En wat ik gehoord heb heeft de middenstand nog prima gedraaid ook".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES