Foto: Van Beerendonk vbcc.nl

Wethouder legt eerste steen voor bouw tweede deel Bosselaar Zuid

ZEVENBERGEN - Wethouder Désiré Brummans heeft woensdag de eerste symbolische steen gelegd ter gelegenheid van de start van de bouw van deelgebied 2b in Bosselaar Zuid in Zevenbergen. Zij deed dit samen met de toekomstige bewoners van de betreffende woning: Gaby Posthumus met haar zoon Matz.


Onder het toeziend oog van toekomstige bewoners van dit deel van de wijk, ontwikkelaars, bouwers, woningstichting en de gemeente Moerdijk werd de handeling verricht. Namens Bosselaar Zuid sprak Christ van den Berk een bijzonder welkom uit aan alle nieuwe bewoners van deelgebied 2b in Bosselaar Zuid: “Dat is het doel van deze bijeenkomst, een feestelijk moment, herkenning van de mensen die aan dit project werken en een gelegenheid om kennis te maken met buren en buurtbewoners.” 

Diversiteit
Wethouder Brummans sprak vorig jaar nog de wens uit voor meer huur- en starterswoningen. Niet alleen in deelgebied 2b, maar straks ook in deelgebied 3 wordt aan die wens gehoor gegeven. “Dat is goed nieuws voor de diversiteit in de wijk en het woningaanbod in Zevenbergen. Er zijn volop kansen voor jong en oud. Ik wil iedereen op het hart drukken ook na te denken over duurzaamheid en klimaat. Voor nu en in de toekomst. Ik wens alle nieuwe bewoners veel geluk en zoek elkaar op, want een goede buur is beter dan een verre vriend."

Voorzieningen
Ook Gaby Posthumus is erg te spreken over de nieuwe wijk en haar nieuwe woning. “Mijn man wilde per se een hoekwoning en dat is gelukt. We zijn erg blij met deze plek. Ik kom oorspronkelijk uit Klundert en we wonen in Fijnaart. Dus we blijven in de gemeente Moerdijk, maar we hebben straks in Zevenbergen naast een prachtig nieuw huis in een fijne wijk ook alle voorzieningen bij de hand.” 

Toevoeging
Bosselaar Zuid wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Berlaere Vastgoedontwikkeling, aannemersbedrijf Van Agtmaal en Woonkwartier. Deelgebied 2 wordt in drie delen gerealiseerd. In deelgebied 2a is de oplevering van de woningen gestart en hebben de eerste kopers en huurders de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. In deelgebied 2b is nu gestart met de bouw van 58 grondgebonden woningen en wordt de realisatie van 20 appartementen voorbereid. Ook de ontwikkeling van deelgebied 3 staat niet stil. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met de toevoeging van 80 extra woningen aan Bosselaar Zuid. De helft daarvan betreft sociale huurwoningen die in deelgebied 3 worden gebouwd. Het is de bedoeling dat de bouw eind 2020 start.

Mura Kuijpers

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES