Archieffoto: Ties Steehouwer

Willemstad weer weekend lang Waterstad

WILLEMSTAD - Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, is in het weekend van 17 en 18 augustus Willemstad opnieuw het toneel voor Water Weekend Willemstad. Een weekend lang kan jong en oud genieten van een uitgebreid programma vol watersportactiviteiten en ander vermaak in en om de haven. 


Net als vorig jaar wordt op zaterdag de officiële Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) roeiwedstrijd Slag Om Willemstad georganiseerd in samenwerking met Watersport Vereniging Willemstad en roeivereniging De Willemsvaarders. Vorig jaar namen hier 15 sloepen aan deel. Dit jaar worden er door de organisatie meer verwacht. Daarnaast treden in de middag lokale bands en dj's op, zorgt een carnavalsband voor vermaak tijdens de Slag van Willemstad en kan 's avonds genoten worden van een gratis optreden van de 8-koppige feestband Neverband in de feesttent. Voor wie graag de balans opzoekt, kan er een clinic Suppen worden gevolgd in de haven.

Passie

Na goed overleg wordt de immens populaire Kids Obstacle Run Willemstad in hetzelfde weekend georganiseerd. Vorig jaar deden hier 200 kinderen uit Willemstad aan mee en dit jaar naar verwachting 300. "We zijn van mening dat beide activiteiten goed bij elkaar passen en elkaar kunnen versterken en absoluut zorgen voor een geweldig weekend", aldus Sander Nolen. Hij is samen met Wouter de Boer initiatiefnemer van het Water Weekend Willemstad. "Ons doel is om mensen met een passie voor watersport of bezoekers die graag een dagje uit willen een weekend lang plezier te bezorgen. Gedurende het weekend kom je op een laagdrempelige manier in contact met diverse takken van watersport. Ook streven we ernaar dit evenement elk jaar te laten groeien, zodat het uitgroeit tot een regionaal bekend evenement."

Na de Kids Obstacle Run staat ook nog een Drijf Inn op het programma, vergelijkbaar met het evenement Breda Drijft. 

Programma zaterdag

·  11.00 uur: Opening activiteiten aan de Voorstraat, Benedenkade Parade'haven

·  11.30 uur: Start roeiwedstrijd Slag om Willemstad 

·  12.00 uur Opening eten en drinken op de parade & opening SUP-clinic

·  12.30 uur: Optreden Tartouffe Feestband

·  14.00 uur: Optreden verschillende Willemstadse bands, waaronder KAZEMAT

·  16.00 uur: Start dj Stef & Perry op de parade als warming-up voor de feestband

·  20.30 uur: Start feestband Neverband

·  00:00 uur: Einde

Programma zondag

·  11.00 uur: Opening activiteiten aan de Voorstraat, Benedenkade en Parade/haven

·  11.00 uur: Start Obstacle Run Willemstad

·  13.00 uur: Start Optimisten Vrij varen en try out voor iedereen voor het SUP-pen

·  14.00 uur: Start Drijf Inn met een super DJ van Anno 1610

·  18.00 uur: Einde

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief