Deze mensen zijn al maanden bezig met de Fendertse Week.
Deze mensen zijn al maanden bezig met de Fendertse Week. (Foto: Ties Steehouwer)

Fendertse Week is een sterk merk

FIJNAART - Van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 augustus wordt voor de 39ste maal de Fendertse Week gehouden. Een feestweek die niet meer weg te denken is in de Westhoek van Noord-Brabant en ver daarbuiten. Dat beseffen ook de mensen van de Evenementen Stichting, die er daarom ieder jaar voor zorgen dat er steeds vernieuwingen plaats vinden. Vernieuwingen op het persoonlijke vlak en vernieuwingen die te maken hebben met de programmering van het evenement.


Op het persoonlijke vlak vinden er steeds wisselingen in het bestuur en de werkgroepen plaats. Het terugtrekken van voorzitter Johan Nijhoff is dit jaar de grootste verandering binnen het bestuur. Nijhoff was vanaf 2002 voorzitter van de stichting, een taak die hij overnam van Wim Sanders. Daarvoor was hij jarenlang secretaris.

Opvolger

"Waarom zo kort voor het 40-jarig bestaan de voorzittershamer afgeven?" Johan: "Ik was van plan om het jubileum als voorzitter mee te maken, maar toen ik doorhad dat Wilco van den Boogaard best voorzitter wilde worden kon ik deze kans niet voorbij laten gaan." De 43-jarige Van den Boogaard draait al enkele jaren in het bestuur mee, dus hij kent het klappen van de zweep. Nijhoff blijft wel in het bestuur zitten en gaat zich bezig houden met de spullen die nodig zijn om de week goed te laten draaien. Zijn inspanningen zijn overigens niet onopgemerkt gebleven: Hij kreeg dit jaar een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Fashion

Het programma telt enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Zo gaat de vroegere Ladies Night op dinsdagavond gewoon door, maar wel onder een andere naam: Fashion & Beauty & More. Deze naam geeft de organisatie de mogelijkheid om de inhoud van de 'nacht' op te rekken. Vooral dat 'more' heeft veel mogelijkheden om bijvoorbeeld ook iets voor mannen te doen op deze avond. Er worden diverse themapleintjes ingericht waar van alles te doen en te beleven zal zijn. Tijdens de avond zijn op een podium midden in de tent modeflitsen te zien. Ook komt er een cocktailbar. De veranderingen beloven de avond en stuk levendiger te maken.

Zeskamp

De zeskamp voor volwassenen komt dit jaar te vervallen, maar die voor de jeugd gaat op woensdag gewoon door. Voor de Fendert Quiz op woensdagavond hebben zich 30 teams gemeld en meer kan niet. Deze quiz van de heemkundekring wordt voor de twintigste maal gehouden. Op donderdag heeft de oudere jeugd haar zeskamp en 's middags is er voor de echte ouderen een muzikale bingo onder leiding van quizmaster Paul Koevermans uit Klundert. Succes verzekert dus. Succesvol was vorig jaar ook de dartavond. Er kunnen maximaal 80 mensen meedoen. Na afloop is er een grand café. Buiten de tent kan er die avond worden hard gelopen. Op vrijdagmiddag is de grote bingo en daarna in de tent een jaren tachtig avond met The Very 80's Band. De week wordt op zaterdag besloten met het dorpsontbijt, de braderie, de kraaienmarkt en een feestavond met Die Verrückte Stunden.

Programma

Dinsdag

19.30-23.00 uur: Fashion & Beauty & More

Woensdag

14.00-16.30 uur: Jeugdmiddag

19.30-23.00 uur: Fendert Kwis

Donderdag

09.30-12.00 uur: Scholenzeskamp (groep 5 t/m 8)

14.00-17.00 uur: 55+ middag

18.30-22.00 uur: 24Running @ Fendertse Week avond-run

20.00-00.00 uur: Fenderts Open Darts

Vrijdag

13.30-16.00 uur: Bingo

21.00-01.00: The Very 80's Band

Zaterdag

08.00-10.00 uur: Dorpsontbijt

10.00-18.00 uur: Braderie

11.00-15.00 uur: Kraaienmarkt

13.45-17.00 uur: Grote Prijs Bart of Toon

21.00-01.00 uur: Die Verrückte Stunden

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Oleja

Chauffeur C of CE

Bergen op Zoom

Calculator

Breda

Kok

Klein Zundert

Meerdere vacatures

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief