Foto: Jos Schalk
FOTOALBUM

Alleen maar winnaars tijdens prominentenrace Wielerweekend Moerdijk

ZEVENBERGEN - Zowel bij de wedstrijd van de dames als van de heren stonden er stralende gezichten aan het vertrek bij de prominentenrace die zaterdagavond de eerste dag van het Wielerweekend Moerdijk in Zevenbergen afsloot. Ook het aanwezige publiek genoot in het avondzonnetje van deze ludieke wedstrijden. 

Of het nu onder andere om deelnemer Mieke Pistorius, Dimph Rubbens, Kitty en Lisette van 'Meer Moerdijk', Goof Rijndorp, Wilfred Smits, John Kanters, Danny Dingemans, Dave Budma (met aanwezige supporters), Marcel Otterspeer of Jac Klijs en Thomas Zwiers namens het college van burgemeester en wethouders ging, ze straalden allemaal uit zin te hebben om mee te doen.

Bijna alle deelnemers hadden hun best gedaan om hun fiets op een speciale manier te versieren. Goof liet zien dat BRAS trots is op zijn bollen en zaden, Dimph werd uiteraard duurzaam aangedreven, John had alle verfkwasten van Luijten uit de kasten op Mart 9 gehaald, Ton had zijn reddingsboei omgedaan en Thomas had zijn parkeerschijf op 1 gezet. Of was het nou 2 uur?

Het aanwezige publiek genoot van de onderlinge wielerstrijd, waarbij de slogan 'Meedoen is belangrijker dan winnen' door alle deelnemers werd uitgedragen. Voormalig post- en buschauffeur Piet Eland (Pietje Post) verrichte ook dit jaar op vakkundige wijze weer beide startschoten. Onder aanmoediging van speaker Michel van Opstal reden de deelnemers hun rondes. 

Waar bij de dames Kitty Verdaas en Lisette Stoelemans van 'Meer Moerdijk' nog moesten sprinten voor hun eerste plaats, gingen bij de 14 aanwezige heren Robert de Groot, Toine Pals en Ton Stoop gebroederlijk over de finish. Uit de fotofinish bleek uiteindelijk dat 'havenmeester' Ton Stoop zijn band als eerste over de finish had gedrukt. Toine was tweede en Robert derde. 

De aanwezige jury, met de Willemstadse Marjolein de Wit aan het hoofd, deelde na afloop de creativiteitsprijs uit aan Goof Rijdorp. Marcel Otterspeer ontving vanwege zijn 'live' beeldverslag van de wedstrijd de actualiteitsprijs. Uiteindelijk gingen deelnemers en publiek, na een paar consumpties genuttigd te hebben, weer voldaan huiswaarts. Op naar de editie in 2020 met hopelijk nog meer aanwezige prominenten uit de gehele gemeente Moerdijk .


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES