De groep SOVAK bewoners met begeleiders die naar de Beekse Bergen gaan.
De groep SOVAK bewoners met begeleiders die naar de Beekse Bergen gaan. (Foto: Anton Rijnart)

Stichting Wensdroom Moerdijk viert 10-jarig bestaan

MOERDIJK - Tien jaar geleden werd de Stichting Wensdroom Moerdijk opgericht met als initiatiefnemer Piet Andreae. Om dat 10-jarig bestaan te vieren, is er tot het eind van dit jaar een actie via Facebook waarmee leuke attenties te verdienen zijn. De stichting vervult wensen van de inwoners van Moerdijk die een chronische ziekte of een lichamelijke of geestelijke beperking hebben en die niet meer instaat zijn die wens te bekostigen.


De laatste tien jaar heeft het bestuur 80 wensen kunnen invullen. "Deze wensen waren heel divers", vertelt bestuurslid Albert de Vos. "Zo hebben we de wens van een mevrouw vervuld die een beenamputatie had ondergaan. Zij wilde graag naar Lourdes. Met haar dochter is ze daar naartoe geweest en een mooie bijkomstigheid was dat haar man, haar mantelzorger, op deze wijze ontzorgd werd en lekker thuis kon blijven om bij te komen." Andere wensen die vervuld zijn waren onder andere het inrichten van rolstoelvriendelijke tuin en een dagje naar Euro Disney voor een gezin waarvan de moeder heel ziek is.

Samenwerking

Het spreekt vanzelf dat de stichting voor het bereiken van hun doelen samenwerkt met andere groepen uit de samenleving. Een van deze groepen is de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Prinses Irene. Deze vereniging werkt dan weer samen met SOVAK groep Lindonk 89. Daarvoor werd er met SOVAK bewoners al rond gereden met paard en wagen in een huifkar. Vanuit SOVAK werd gevraagd mee te werken om enkele dagen onder begeleiding naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek te gaan. De wens werd voorgelegd aan het bestuur van de Stichting Wensdroom Moerdijk om het te financieren. Het resultaat is nu dat vanaf 9 september een flinke groep met begeleiding gaat genieten in Hilvarenbeek.

Lindonk 89

Op het adres Lindonk 89 in Zevenbergen krijgen maximaal tien mensen met een handicap 24 uur per dag en zeven dagen in de week begeleiding, zorg en ondersteuning, en worden hen activiteiten aangeboden. Op het adres wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Binnen de locatie zijn er de afgelopen jaar veel wisselingen geweest. Begeleiders gingen met pensioen en dat betekende veel nieuwe gezichten voor de bewoners. Financieel hebben zij het vaak lastig. Een paar dagen er tussenuit is voor hen niet te betalen. De Stichting Wensdroom bleek de reddende engel. Van hen hebben ze een volledig verzorgde vakantie cadeau gekregen, waar ze erg dankbaar voor zijn.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief