Foto: Peter Houtepen

Geen lokale, maar regionale ondernemers pakken inrichting hal gemeentehuis aan

ZEVENBERGEN - Geen lokale, maar ik elk geval regionale ondernemers gaan de werkzaamheden doen met betrekking tot de inrichting van de nieuwe hal in het gemeentehuis van Zevenbergen. 


Na de aanbesteding voor de uitvoering van de bouwkundige- en inrichtings (interieurbouw) werkzaamheden, waarvoor meerdere partijen inschreven, is de opdracht gegund aan Sprangers Bouwbedrijf uit Breda en Designmeubelbouw2000 uit Etten-Leur.

Eisen

Het gemeentehuis in Zevenbergen is inmiddels ruim twintig jaar oud en toe aan groot onderhoud. De publiekshal is als eerste aan de beurt om aangepakt te worden. De hal en een aantal aangrenzende ruimtes gaan niet alleen op de schop voor groot onderhoud; de opknapbeurt is ook nodig om te voldoen aan de eisen van de huidige en toekomstige tijd, zoals bijvoorbeeld voldoende privacy en een goede toegankelijkheid voor alle inwoners.

Percelen

Het werk is verdeeld over meerdere percelen: bouwkundige werkzaamheden, vaste inrichting (interieurbouw), installatietechniek, losse inrichting (levering meubilair en groenvoorzieningen) en ICT. De aanbesteding van de grootste onderdelen van het werk (bouwkundig, interieurbouw en installatietechniek) is nu afgerond. De bouwkundige werkzaamheden gaat Sprangers Bouwbedrijf uit Breda doen en Designmeubelbouw2000 uit Etten-Leur neemt de interieurbouw voor zijn rekening. De installatietechnische aanpassingen worden uitgevoerd binnen het lopende installatietechnisch raamcontract. De beperkte ICT werkzaamheden brengt de gemeente onder in het contract met ICT-WBW.

Groen

Voorafgaand aan de aanbesteding had de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders de opdracht meegegeven zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ondernemers. "Wij hebben die uitdrukkelijk uitgenodigd om zich te melden", zegt wethouder Jack van Dorst. "Uit de aanbesteding voor de inrichting van de publiekshal komen nu weliswaar geen lokale, maar in elk geval wel twee regionale ondernemers naar voren." Nu de gunning van het werk aan genoemde partijen definitief is, gaan zij aan de slag met de voorbereiding van de werkzaamheden. De komende tijd gaat de gemeente Moerdijk de losse inrichting, zoals bijvoorbeeld tafels en stoelen en het groen voor in de plantenbakken, nog inkopen. "We hopen dat hierin wél enkele lokale ondernemers een rol kunnen gaan spelen", meldt Van Dorst.

Planning

Voor wat betreft het tijdspad van de werkzaamheden verwacht de wethouder binnen de verwachte planning te blijven. Het werk start nog dit jaar en is normaal gesproken in het eerste kwartaal van 2020 gereed. Het gemeentehuis in Zevenbergen blijft tijdens de verbouwing gewoon open.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief