Foto: Ties Steehouwer
FOTO'S

Zomermarkt Emmaus Langeweg heeft veel te bieden

LANGEWEG - De vele bezoekers die zaterdag de reis naar het voormalige klooster van de Kapucijnen in Langeweg bezochten om te snuffelen in de daar aangeboden spullen, kwamen beslist niet bedrogen uit. De mensen van de Emmaus die hadden gezorgd voor het grote aanbod liepen dan ook tevreden rond of bemanden de kramen of de diverse ruimtes waar alles netjes stond uitgestald.


Dat netjes uitstallen is de grootste kracht van zowel de zaterdag gehouden Zomermarkt als de later in het jaar te houden Kerstmarkt. Alles is makkelijk te vinden, maar de artikelen zijn niet geprijsd. Een medewerker daarover: "We hebben tienduizenden artikelen dus om die allemaal te prijzen daar beginnen we niet aan. Het is al een hele klus om alles schoon te maken en eventueel te herstellen." De vele bezoekers moesten nogal wat moeite doen om bij die spullen te komen. Dat kwam omdat de parkeermogelijkheden in Langeweg beperkt zijn. De verkeersregelaars wisten toch iedereen binnen korte tijd een plekje te geven zodat er bijna geen files ontstonden.

Muziek

De organisatie had gezorgd voor een prima stukje muziek. Op het centrale plein speelde onder leiding van Molly Malone vijf man pittige Ierse volksmuziek, die door de mensen op de terrassen rondom erg in de smaak viel. Ook de fanfare Muziek Veredelt uit Langeweg zorgde ervoor dat de toch al prima sfeer werd verhoogd. Op zondag 24 november geeft deze fanfare een jubileumconcert omdat ze dan 90 jaar bestaan.

Soort

Ook de plaatselijke toneelvereniging De Heul was zaterdag present, evenals andere plaatselijke verenigingen zoals de gymclub voor ouderen. De honderden bezoekers vermaakten zich dus prima, maar het was natuurlijk wel zo dat er spullen gekocht werden. Doordat alles soort bij soort gesorteerd was werd het de kopers makkelijk gemaakt: boeken bij boeken, antiek bij antiek en kinderspeelgoed bij kinderspeelgoed. Boekenverzamelaar Theo Kannekens uit Klundert ging blij naar huis met een jaarboek over grafische vormgeving, maar anderen hadden meer belangstelling voor de groentekraam of de aangeboden honing.

Dak- en thuislozen

De opbrengst van de zomermarkt is bestemd om dak- en thuislozen op te vangen en om de allerarmsten onder ons een beter leven te bezorgen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief