Google Streetview

Aanpak kruising Huizersdijk-Zuidrand start dinsdag

ZEVENBERGEN - Met ingang van dinsdag 3 september starten de eerste zichtbare werkzaamheden op de kruising Huizersdijk-Zuidrand in Zevenbergen. Die bestaan uit het plaatsen van afzettingen en borden (maximaal 30 km/uur) en het verwijderen van bebording, straatmeubilair en groenvoorzieningen inclusief twee bomen. Later worden op een andere locatie aan de Huizersdijk twee bomen terug geplant.


Hierna starten de werkzaamheden aan de kabels en leidingen. De Huizersdijk richting Standdaarbuiten wordt op donderdag 5 en vrijdag 6 september afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Vervolgens wordt op maandag 9 en dinsdag 10 september de Zuidrand afgesloten tussen de Huizersdijk en de Melassestraat. Het doorgaand verkeer van en naar Standdaarbuiten kan dan gebruik maken van de Huizersdijk naar de Kristallaan bij het BP benzinestation. Fietsers en voetgangers kunnen van de rijbaan gebruik blijven maken, maar kunnen wel overlast ondervinden.

De kruising Zuidrand-Huizersdijk wordt op dit moment als verkeersonveilig ervaren. Dit komt door de verschillende typen wegverharding en onlogische aansluiting van de vier wegen. Hierdoor is het voor het aankomend verkeer onduidelijk hoe de voorrangssituatie is. Met de nieuwe inrichting wordt de gehele kruising opnieuw geasfalteerd en krijgt het verkeer van en naar Bosselaar-Zuid voorrang op het verkeer van en naar Standdaarbuiten.

Naast een nieuwe verkeerstechnische inrichting van de kruising wordt ook de verlichting vervangen en komen er twee zebrapaden. Verder wordt er naast de kruising een te water laat plaats aangelegd voor een maaiboot van het waterschap Brabantse Delta. Een maaiboot is een kleine boot die gebruikt wordt bij het onderhoud van watergangen zoals beken en sloten als er niet vanaf de wal met machines kan worden gewerkt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief