Deze kookplaat werd ook ter reparatie aangeboden.
Deze kookplaat werd ook ter reparatie aangeboden. (Foto: Ties Steehouwer)

Repair Café in Zevenbergen slaat meteen aan

ZEVENBERGEN - Het idee om ook in de gemeente Moerdijk een Repair Café te beginnen is prima ontvangen. In 't Trefpunt op het adres Kristallaan 25c in Zevenbergen kwamen dinsdag meteen al een tiental mensen opdagen met te repareren spullen. Het café is een bewonersinitiatief en Inge Koster van de gemeente Moerdijk vertelt dat de gemeente daar zeker een rol in wilde spelen. Renske Donkers van de Vrijwilligerscentrale en Hans Assmann, inwoner van Zevenbergen, trokken samen op om het Repair Café van de grond te krijgen.


Het Repair Café staat of valt met de inzet van vrijwilligers en daarvan waren er dinsdag al een zevental aanwezig om de aangeboden kapotte spullen te repareren. Assmann vertelt dat het eigenlijke idee afkomstig is van zijn vrouw Nelleke. De gemeente en Meer Moerdijk hebben hun bijdrage gehad in de ontwikkeling. En zo opende na maanden van voorbereiding het Repair Café haar deuren. Buren, partners en inwoners waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het was een geslaagde opening waar de vrijwilligers meteen aan de slag moesten met allerhande reparatieklusjes. Onder andere een naaimachine, dvd-speler, een Senseo apparaat en een fiets werden er aangeboden. Het was gezellig druk en er was volop inloop in 't Trefpunt. In de even weken is het café open van 10.00 tot 14.00 uur.

Huisregels

Zowel de te repareren spullen als de mensen zijn wel gehouden aan enkele huisregels. Zo moet alles schoon worden aangeleverd en is het café niet aansprakelijk voor schade tijdens of na de reparatie. Garantie wordt er niet gegeven en een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld. Midden in de hal is Jacques Groenendaal druk bezig zeven spaken van een fiets te vervangen. Dat gaat hem goed af. "Ik ben logistiek manager geweest en buiten twee keer per week tennissen deed ik bijna niets. Dit leek me wel leuk en ik doe nog contacten op ook." Intussen is Gerrit Boer druk bezig om een koffiezetapparaat te repareren. De voormalige kapitein van de zeevaart haalt zijn wijsheid van het internet en ontdekt zo dat er een condensator kapot is. "Die moet de aanbiedster dan wel zelf bestellen." Kleding kan er ook gerepareerd worden. San Vermaas zit achter haar naaimachine te wachten, maar ze heeft nog geen klanten.

Huis van de Wijk

Het Repair Café is een van de burgerinitiatieven die in het Huis van de Wijk Zevenbergen ontwikkeld zijn. Net zoals De Huiskamer, de eetgroep in Serena, de lotgenotenbijeenkomst in Serena, maar ook de partners die de Aanloop bemannen, schuldhulpverlening vanuit de gemeente en het spreekuur Geld en Recht. Kortom veel leven in het Huis van de Wijk Zevenbergen. Voor meer informatie over al deze momenten voor de inwoners van de gemeente Moerdijk kan men terecht op: www.ons-moerdijk.nl. Ook hebben de Huiskamer en het Repair Café Zevenbergen een eigen Facebookpagina waarop leuke nieuwtjes worden gedeeld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief