Archieffoto: Ties Steehouwer

Vestingloop Willemstad haalt geld op voor taaislijmziekte

WILLEMSTAD - De Rabobank Vestingloop Willemstad is op zondag 22 september toe aan zijn zesde editie.


Het hardloopevenement heeft voor iedereen, jong en oud, iets te bieden. Zo is er Kids Run voor kinderen tot en met 7 jaar over een afstand van 1 kilometer, een jeugdloop over 2 kilometer voor de leeftijdscategorie 7 tot en met 12 jaar, een 5 kilometer loop met een parcours over de vestingwallen en de Singel, en voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 kilometer loop. Voor de personen die dit nóg niet uitdagend genoeg vinden is er ook nog een halve marathon. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden door de organisatie gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen. 

Ieder jaar wordt met de Vestingloop Willemstad geld opgehaald wordt voor een goed doel. Voor de editie 2019 is gekozen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Cystic Fibrosis (CF) , ook bekend als taaislijmziekte, is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. Personen met CF hebben dan ook een beperkte levensverwachting.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief