"Het wordt echt griezelen hoor", aldus Michael Van Zonneveld van de organisatie.
"Het wordt echt griezelen hoor", aldus Michael Van Zonneveld van de organisatie. (Foto: Marcel Raafs)

Terror Nights Standdaarbuiten nog spectaculairder

STANDDAARBUITEN - De derde editie van Terror Nights in Standdaarbuiten belooft nog spectaculairder te worden dan de twee voorgaande die hier gehouden werden. 


Michael van Zonneveld van Stichting Eventmaat is op voorhand al enthousiast over het evenement, dat, met Halloween op de loer, plaatsvindt op zaterdag 26 oktober. Het organiserende team bestaat uit een aantal jonge ondernemers, die ieder jaar veel tijd en energie steken in de totstandkoming van Terror Nights. 

Oorsprong

Het griezelfeest vond zijn oorsprong in Spijkenisse. Van Zonneveld: "Daar zaten we op een gegeven moment op zevenduizend bezoekers, maar verder groeien mocht niet meer." In 2017 werd daarom neergestreken in Standdaarbuiten, waar Terror Nights voor de eerste keer gehouden werd bij camping Markdal.

Spookhuizen

Vorig jaar stonden er drie grote spookhuizen en meerdere Trick-or-Treat adressen in de dorpskern van Standdaarbuiten. "Verschil is dat de drie zelfgebouwde spookhuizen, die er nu ook weer staan, dit keer helemaal ingekleed worden. Vorig jaar was dat nog maar deels het geval." De drie grote spookhuizen op de route luisteren naar de namen Terror Circus***, Terror Judge**** en de Tunnel of Terror*****. Ze zijn opgedeeld in sterren, zodat de bezoekers direct kunnen zien of ze het griezelavontuur ter plekke aandurven. Op die manier is het daarom ook een event voor zowel kinderen als volwassenen. Een evenement overigens dat prima past bij Standdaarbuiten, aldus Michael van Zonneveld, die er er zelf woont: "Ik durf gerust te stellen dat deze kern de grootste evenementen van de gemeente Moerdijk herbergt." Hij verwijst daarbij onder andere naar de Lichtjesoptocht met carnaval, de Dorpsweek, en de recent gehouden Polderchallenge."

Aan de Trick-or-Treat-tocht verlenen zo'n 130 acteurs en 200 vrijwilligers hun medewerking. "En het wordt echt griezelen hoor."

Kaarten

Voor Terror Nights, dat in de tussentijd uitgegroeid is tot het grootste Halloween-evenement van de provincie Noord-Brabant, zijn 4.000 kaarten beschikbaar. De voorverkoop is al van start gegaan. "Dat is een week eerder dan vorig jaar. We hebben dat bewust gedaan omdat vorig jaar bleek dat de verkoop erg snel ging. Uit de eerste reacties op onder andere Facebook lijkt dat dit nu weer het geval te zijn. En op is op hè." De Stichting Eventmaat steekt 40.000 euro in het organiseren van het evenement. "En we worden er zelf beslist niet rijk van. Sterker nog, vorig jaar hebben we uiteindelijk een verlies gedraaid van 8.000 euro." 

Terror Nights in de dorpskern van Standdaarbuiten begint zaterdag 26 oktober om 19.00 uur. Bij de prijs voor het ticket zit na afloop ook een drankje en chips inbegrepen. Er is ook een frietkraam aanwezig.

Internet: https://www.terrornights.nl/; Facebook: Terror Nights Standdaarbuiten

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>