De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline.
De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline. (Foto: NPO 3FM)

Route van 3FM Serious Request: The Lifeline gaat door Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Verschillende dj's van radiostation 3FM lopen in de week voor kerst weer bijna 500 kilometer door het land om geld op te halen voor slachtoffers voor mensenhandel. Drie duo's van dj's lopen van Zeeland naar Groningen. Dit jaar is één van de zogenoemde chequepoints in Zevenbergen. 


In Goes vindt de aftrap van 3FM Serious Request: The Lifeline plaats. Een week lang zetten drie duo's van radio-dj's zich in voor het Rode Kruis. Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen om geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren.

In totaal wordt er tussen 18 en 24 december bijna 500 kilometer gelopen. De route wordt afgelegd als estafette, waarbij de dj's elkaar afwisselen bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Het vijfde chequepoint is in Zevenbergen. Luisteraars kunnen dit jaar voor het eerst onderdeel worden van de route door middel van een sponsorloop.

Dichterbij dan ooit
"Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden", legt zendermanager 3FM, Sharid Alles, uit. "Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj's op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt 3FM Serious Request dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>