Komt de hervormde kerk van Zevenbergen ook terug in de quiz?
Komt de hervormde kerk van Zevenbergen ook terug in de quiz?

Eerste editie van Zevenbergse geschiedenisquiz

ZEVENBERGEN - Heemkundekring Willem van Strijen houdt donderdag 24 oktober de eerste keer sinds lange tijd een geschiedenisquiz over Zevenbergen. Het winnende team mag zich geschiedeniskampioen van Zevenbergen 2019 noemen.


Om dat te verdienen, dienen er vanzelfsprekend vragen te worden beantwoord over de geschiedenis van Zevenbergen. De multiplechoicevragen zijn verdeeld over een aantal rondes van ieder 10 vragen. Onderwerpen van de rondes zijn onder andere: sport, zorg en welzijn, cultuur, gebouwen, verenigingen, onderwijs, Brabants voedsel en oude geschiedenis. Na iedere ronde worden de antwoorden van de teams ingenomen en wordt het goede antwoord gegeven en toegelicht. 

De quiz vindt plaats in bibliotheek VANnu aan de Kasteelweg in Zevenbergen. De avond start om 19.30 uur. De toegang is gratis. Teams bestaan uit drie of vier personen. Er kunnen maximaal tien ploegen meedoen. Deelnemers kunnen zich als team inschrijven, maar individueel kan ook. In dat laatste geval stelt de organisator door loting teams samen.

Aanmelden

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@heemkundezevenbergen.nl. onder vermelding van 'geschiedenisquiz' en je naam, adres en telefoonnummer. Als je een team inschrijft, geef dan aan hoeveel personen dat zijn. Bij individuele inschrijving dien je akkoord te gaan met toevoeging aan een team met anderen. De inschrijvingstermijn sluit op 20 oktober.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief