T-shirts kunnen weer uit de kast: dit weekend kans op 20 graden

MOERDIJK - De T-shirts kunnen komend weekend weer uit de kast! Er stroomt dan namelijk Noord-Afrikaanse lucht naar ons land, waardoor het in het zuiden en oosten lokaal zo'n twintig graden kan worden. Dat meldt Weeronline. 


Waar het afgelopen weekend nog echt winterjassenweer was, is dat aankomend weekend wel anders. Het wordt dan warmer weer. Maar droog en zonnig nazomerweer wordt het ook niet. Het blijft wisselvallig met dagelijks kans op buien.

De oorzaak van het warmere weer is een zuiden- tot zuidwestenwind. Hierdoor wordt vrij zachte lust vanuit Noord-Afrika naar ons land geblazen. Momenteel komt de wind uit het westen. Dat levert veel koeler weer op. 

Weekend

Deze voorspelde temperaturen voor aankomend weekend staan in schril contrast met de kou van afgelopen weekend. Zondag 6 oktober was zelfs sprake van een kouderecord. In een groot deel van het land werd het niet warmer dan 9 of 10 graden.

Na het weekend blijft het zacht najaarsweer. Sommige weermodellen berekenen zeer lokaal zelfs een zomerse dag met 25 graden. Maar de kans dat dit zomerse scenario uitkomt is zeer klein. 

Wat was het weer in 2018?

Vrijdag 12 oktober: Vorig jaar was het op de dag voor het weekend gemiddeld 18,8 graden. De maximum temperatuur gemeten in Gilze-Rijen was toen 23,9 graden. Het was toen droger dan aankomend weekend voorspeld wordt. Er viel minder dan 5 millimeter. 

Zaterdag 13 oktober: In 2018 startte het weekend zonnig én droog. Er viel geen regen. De gemiddelde temperatuur was toen 20,5 graden. In Gilze-Rijen werd 26,8 graden gemeten. 

Zondag 14 oktober: Het weekend werd vorig jaar goed ook goed afgesloten. Met de gemiddelde temperatuur van 18,2 graden en een maximum temperatuur in Gilze-Rijen gemeten van 24,7 graden was het een heerlijk zonnig weekend.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Operationeel Inkoper

Werkendam

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Timmerman

Heijningen

Medewerker technische dienst

Tholen

Magazijnmedewerker m/v

Rucphen