Scholen aan de slag met mini-bossen in gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN/STANDDAARBUITEN/LANGEWEG - De gemeente Moerdijk stelt de gemeenteraad voor om een drietal mini-bossen, zogeheten Tiny Forests, te realiseren: twee in het najaar van 2020 en de derde in het najaar van 2021. Het college van burgemeester en wethouders wil hier een bedrag van 37.500 euro voor uittrekken. 


Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Zo'n bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in dit buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen er elkaar ontmoeten.

Volgend jaar komt er een mini-bos in Zevenbergen dat gerealiseerd wordt in samenwerking met basisschool De Toren en een bos in Standdaarbuiten in samenwerking met basisschool De Aventurijn. In 2021 wordt er een Tiny Forest aangelegd in Langeweg in samenwerking en overleg met de wijkvereniging.

"Het essentiële van een Tiny Forest is dat je niet alleen dat stukje groenvoorziening aanlegt, maar ook dat de jeugd via educatie een stukje bewustwording krijgt over milieu en welke invloed ze zelf op het milieu kunnen uitoefenen", legt wethouder Jack van Dorst de deelname van de scholen in Zevenbergen en Standdaarbuiten uit. "Vanuit IVN, die ook mee participeert in dit project, wordt tevens een leerpakket uitgerold naar de twee scholen die hier in 2020 mee aan de slag gaan." De aanleg van de Tiny Forests bij de scholen wordt gecombineerd met het vergroenen van de beide schoolpleinen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>