Foto: Peter Houtepen

Verbouwing hal gemeentehuis start volgende week

ZEVENBERGEN - Met ingang van maandag 4 november start de verbouwing van de hal van het gemeentehuis in Zevenbergen. De gemeenteraad heeft hier vorig jaar een krediet voor verleend. 


Het inmiddels ruim twintig jaar oude gemeentehuis is toe aan groot onderhoud om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van deze tijd. "Met de herinrichting van de centrale hal krijgen we een betere dienstverlening die aansluit bij de huidige normen", legt wethouder Jack van Dorst de reden van de verbouwing uit. "Naast noodzakelijk technisch onderhoud is de opknapbeurt ook nodig om meer privacy te bezorgen aan bezoekers, en een goede toegankelijkheid te bieden aan al onze inwoners."

Functioneel

Zo wordt de receptie verlaagd, komen er zitbalies, en dragen groenelementen bij aan een gezond binnenklimaat. Verder komt in het restaurant een eigentijds werk-lunchconcept, zodat deze ruimte ook ingezet kan worden als alternatieve werk-, vergader- en ontmoetingsplek. Op de verdieping ontstaat een functionele ontmoetingsruimte, die ook goed te gebruiken is door bijvoorbeeld de gemeenteraad.

Digitaal

Het gemeentehuis blijft tijdens de verbouwing wel gewoon open. Van Dorst: "Bezoekers, organisaties of bedrijven die de komende tijd het gemeentehuis bezoeken gaan echter echt wel iets merken van deze verbouwing. Er zijn minder balies beschikbaar en ook de wachtruimte is beperkter." Om wachttijden te voorkomen, wordt inwoners geadviseerd om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen. "We leggen daar nu nog meer de nadruk op dan normaal, want dan hoef je simpelweg het gemeentehuis niet te bezoeken. Er zijn best veel dingen die je anno 2019 digitaal kunt regelen."

Medewerkers

Vorige week zijn de eigen medewerkers geïnformeerd over hoe de verbouwing handen en voeten krijgt, welke overlast zij van de verbouwing gaan ondervinden, maar ook hoe zij die kunnen proberen te beperken. Verder is een stukje beveiliging aan de orde geweest. 

Fases

Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. "En dat doen we om de dienstverlening zo veel als mogelijk door te kunnen laten gaan. De eerste fase betreft het linkergedeelte van de hal waar nu de publieksbalies zitten. Als dat klaar is worden de nieuwe balies in gebruik genomen en is daarna het rechterdeel aan de beurt voor de tweede fase." Dat is vermoedelijk ergens eind januari. Die tweede fase is overigens veel korter dan de eerste, een week of vijf. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind februari of begint maart volgend jaar afgerond.

Afspraak

Is een bezoek aan het gemeentehuis toch echt gedurende de verbouwingsperiode noodzakelijk? Dan wordt bezoekers geadviseerd om een afspraak te maken via www.moerdijk.nl, tevens het adres om zaken digitaal te regelen. Bellen kan ook. In dat geval maken de medewerkers van de gemeente een afspraak. Inwoners die het Wmo-loket willen bezoeken, wordt gevraagd om ook éérst te bellen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>