Foto: Ties Steehouwer

Nieuw speeltoestel in Noordhoek in gebruik genomen

NOORDHOEK - Samen met de kinderen van basisschool Sint Jozef heeft wethouder Désirée Brummans donderdag een nieuwe draaimolen op de Vlasaard in Noordhoek in gebruik genomen. 


In maart van dit jaar kwamen enkele leerlingen tijdens een verkeersles op het idee voor meer toestellen in het dorp. Het geluk was aan hun zijde. De vader van leerling Nynke Dingemans zit in de gemeenteraad van Moerdijk zit. Hij kon kijken hoe het zit met de speelplekken in de gemeente Moerdijk. Daar bleek natuurlijk budget voor te zijn. "Maar Noordhoek was nog niet aan de beurt", zo vertelde wethouder Brummans. "Maar we vonden het zo leuk dat jullie dit initiatief hebben genomen dat we dat wel wilden belonen. Leuk dat jullie meedenken, kinderen hebben daar echt kijk op."

Aan de slag

Dat laatste bleek te kloppen en onder leiding van meester Bart Verschuuren gingen ze aan de slag. De leerlingen maakten er een heel project van. Er werden folders van speeltoestellen van natuurlijke materialen opgezocht, er werden speeltoestellen in elkaar geknutseld en er werd opgeschreven waarom er in Noordhoek meer speeltoestelplekken zouden moeten komen. Na hun wensen uitgelegd te hebben aan de dorpsraad en aan wethouder Eef Schoneveld, kwam de gemeentelijke machine op gang en werd er bij de speeltoestellen op het veld bij de Vlasaard een draaimolen geplaatst. De leerlingen van Sint Jozef gingen dan ook in optocht naar de Vlasaard om het speeltoestel uit te testen.  

Uit het lood

Spannend vonden de kinderen het wel. Er waren berichten binnen gekomen dat de draaimolen behoorlijk uit het lood zou hangen. "Misschien was het beton nog niet zacht", opperde Wout Frijters. Een andere leerling dacht dat er helemaal geen beton was gestort. Aangekomen bij het toestel bleek hij scheef te hangen, maar hij kon wel gebruikt worden door de kinderen en de wethouder. Finn Holterman mocht na loting het lint doorknippen. Die wethouder maakte de kinderen er op attent dat als ze iets zagen dat kapot is, ze dat kunnen melden bij de gemeente via de BuitenBeter app.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>