Piet van Dijk samen met zijn vrouw Gré.
Piet van Dijk samen met zijn vrouw Gré. (Archieffoto: Ties Steehouwer)

Gymnastiekleraar en SPIDO-man Piet van Dijk overleden

KLUNDERT - Maandag is Piet van Dijk uit Klundert overleden. Hij is 85 jaar geworden.


Van Dijk kwam 63 jaar geleden samen met zijn vrouw Gré vanuit Dordrecht naar Klundert om les te gaan geven als gymnastiekleraar aan de toenmalige Ambachtsschool. In die tijd werd ook gymnastiekvereniging SPIDO opgericht en Piet van Dijk werd gevraagd om de technische leiding van deze vereniging op zich te nemen. Hele generaties jongeren en ouderen kregen les van hem en zijn vrouw. Later gaf hij ook les aan leerlingen van de plaatselijke mavo en andere scholen buiten Klundert.

Wie aan SPIDO dacht, dacht meteen aan het echtpaar Van Dijk. Piet van Dijk was niet alleen de spil van deze vereniging, maar hij richtte ook de Sportraad in Klundert op en zat als bestuurslid in het Nederlands Christelijk Gymnastiek Verbond. Binnen SPIDO zorgde hij steeds voor vernieuwingen, zoals de oprichting het dansfestival dat jarenlang in Zevenbergen en later in Klundert werd gehouden.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>