Foto: Ties Steehouwer

Basisscholen St. Jozef en Aventurijn worden brandveilig gemaakt

NOORDHOEK - Het gemeentebestuur trekt eenmalig een bedrag uit van 8.060 euro voor het uitvoeren van brandveilige maatregelen op basisscholen St. Jozef in Noordhoek en Aventurijn in Standdaarbuiten.


Uit onderzoek van bureau Vlampunt blijkt dat er aanpassingen nodig zijn om de schoolgebouwen te laten voldoen aan de laatste wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid.

Vernieuwde eisen

Volgens wethouder Eef Schoneveld hoeven ouders zich geen zorgen te maken: "De scholen zijn al veilig. Het gaat om vernieuwde eisen waaraan we moeten voldoen. Scholen zijn tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarvoor krijgen zij zelf geld." De nog uit te voeren werkzaamheden dateren nog voor die tijd. "Daarom hebben we besloten de scholen hierin tegemoet te komen. Het is een soort inhaalslag", geeft Schoneveld aan.

Uitvoering

De schoolbesturen van St. Jozef en Aventurijn zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de installatietechnische aanpassingen aan de gebouwen. Als zij de werkzaamheden hebben laten uitvoeren, kunnen zij de rekening declareren bij de gemeente Moerdijk. De twee scholen in Noordhoek en Standdaarbuiten vallen onder beheer van de Borgesiusstichting.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>