Frietwagen Jan Maas kan op plein voor het gemeentehuis blijven

ZEVENBERGEN - De frietwagen van Jan Maas blijft op het voorplein van het gemeentehuis in Zevenbergen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk besloten. De frietwagen stond er al op tijdelijke basis sinds juni van dit jaar.


Maas stond daarvoor jarenlang op de Zuidhaven in Zevenbergen, maar moest daar verdwijnen in verband met het open graven van de haven. Op het Kees Klasen Plantsoen vond de gemeente Moerdijk voor hem een alternatieve locatie, maar na enkele weken moest hij daar weer vertrekken omdat er met het afgeven van de vergunningen iets niet in orde was. Omwonenden stapten met hun bezwaren met succes naar de rechter.  

Nadat hem door de gemeente de tijdelijke plek voor het gemeentehuis was toegewezen, is gezamenlijk gezocht naar een vergunbare locatie om de standplaats weer permanent in te kunnen nemen. Jan Maas stemde uiteindelijk in met een onderzoek naar de haalbaarheid van zes locaties. Uit de toetsing van deze locaties aan criteria zoals verkeersveiligheid, verkeersdruk, welstand, milieu, brandveiligheid, bestemmingsplan et cetera, kwam de voormalige Kiss en Ride zone aan de Kristallaan (tegenover de Boerenbond) als meest geschikte locatie uit de bus. Maas liet echter weten geen interesse te hebben in deze plek. Wél gaf hij aan positieve ervaringen te hebben op de tijdelijke locatie bij het gemeentehuis. Deze plaats kwam als tweede beste uit het onderzoek en heeft als enige verschil met de voormalige Kiss en Ride zone aan de Kristallaan dat een aantal parkeerplaatsen (tijdelijk) niet gebruikt kunnen worden ten tijde van het innemen van de standplaats. Dit heeft echter geen negatief effect op de parkeerbalans in het centrum van Zevenbergen.

De gemeente wil de standplaatsvergunning op het voorplein bij het gemeentehuis telkens voor een periode van twee jaar verlenen. De dagen en tijden waarop de standplaats mag worden ingenomen zijn gelijk aan de huidige situatie. Op dinsdag en woensdag van 11.00 tot 18.15 uur, op vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zondag van 16.00 tot 19.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES