Dit jaar is de schaatsbaan voor het eerst overdekt.
Dit jaar is de schaatsbaan voor het eerst overdekt. (Foto: Gosia Lubbers)

Extra grote schaatsbaan in centrum Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het centrum van Zevenbergen krijgt dit jaar een extra grote kunststofschaatsbaan. Die komt op het terrassengebied tussen de Markt en de Zuidhaven. "Vorig jaar was de baan nog honderd vierkante meter. Nu pakken we uit met 250 vierkante meter", kondigt voorzitter Dick Hartmann van Ondernemersvereniging Zevenbergen aan.

Daarnaast staan van er van 19 tot 23 december nog tal van andere activiteiten op het programma tijdens 'Winter Wonderland Zevenbergen.'

De schaatsbaan krijgt een overkapping, waardoor de festiviteiten altijd door kunnen gaan. "Vorig jaar regende het veel en daardoor vielen activiteiten in het water. Nu zijn we niet afhankelijk van het weer", legt Hartmann uit. Dit jaar staat er geen kerstmarkt. Een bewuste keuze, omdat er geen ruimte voor is. Het schaatsfestijn is dagelijks geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Voor wie geen schaatsen heeft, zijn ook exemplaren te huur.

Winterse attracties

Verder staan er vijf dagen lang winterse attracties. Wat dacht u van pinguïn vangen, curling, sneeuwpopringwerpen of skiën en snowboarden in een echte simulator? Ook staat er een koek en zopie-kraam. De activiteiten zijn gratis toegankelijk. "Zo maken we er één groot feest van. Het draait allemaal om beleving", meent Hartmann. Gedurende vijf dagen vinden er ook allerlei evenementen plaats.

Serious Request

Winter Wonderland Zevenbergen wordt donderdagavond 19 december om 18.30 uur geopend. Daarna strijkt de 3FM Serious Request Estafettewissel van 20.00 tot 22.00 uur neer. DJ's Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen wandelen vanuit Goes naar Groningen.

Daarmee halen ze geld op voor slachtoffers van mensenhandel. De DJ's wisselen elkaar op zogenaamde chequepoints. Dat zijn feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. Zevenbergen is die dag zo'n chequepoint.

Discoschaatsen en klunen

Op vrijdagavond kan de jeugd vanaf 19.00 uur terecht voor discoschaatsen. Doe in het weekend mee aan de curlingwedstrijden en laat uw kind een rondje rijden in de draaimolen. De Kerstman brengt van 13.00 tot 14.00 uur een bezoek aan het centrum van Zevenbergen en gaat met iedereen op de foto. Ook de horeca-ondernemers in het centrum sluiten zich aan bij Winter Wonderland. Zij zetten zondag 22 december een heuse Kluuntocht op langs de cafés.

SantaRun

Winter Winterland sluit zondag 22 december af met een SantaRun door het centrum van Zevenbergen. De Run bedraagt 3,5 kilometer. De plaatselijke Rotaryclub hield een paar jaar geleden al een editie en blaast het sportieve evenement nieuw leven in. "We hopen op minimaal 250 deelnemers", blikt Hartmann alvast vooruit. Meedoen kost tien euro. Dat is inclusief kerstmanpak. De opbrengst komt ten goede aan het uitvoeren van wensen van bewoners van de Zevenbergse verzorgingstehuizen.

Boost voor havengebied

Op dit moment is het centrum van Zevenbergen een grote bouwput. Bouwpersoneel werkt hard aan de aanleg van de haven. Dat gaat gepaard met overlast voor bewoners, ondernemers en winkelend publiek. De gemeente heeft een speciaal potje beschikbaar gesteld waaruit een deel van de activiteiten kunnen worden gefinancierd. Op deze manier krijgt het havengebied toch een boost.

De ondernemersvereniging heeft de handen ineengeslagen met de Participatiegroep. "Het is mooi om samen te werken. Zo kunnen we er een mooi gezamenlijk winterevenement van maken. We bekijken nog we met sponsoring nog meer activiteiten kunnen opzetten", besluit Hartmann.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief