1, 2 en 3 eerste klasse NK finale.
1, 2 en 3 eerste klasse NK finale. Foto: F Tielen

Stefan Kortsmit biljartkampioen 1e klas jeugd

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Stefan Kortsmit uit Zevenbergen, lid van jeugdbiljartvereniging Amorti, is zondag uitgeroepen door de voorzitter van de KNBB tot Kampioen van Nederland libre eerste klasse jeugd. Hij kwam tijdens de finale wedstrijd in biljartpaleis Lederhuus in Afferden als beste van de 12 finalisten uit de bus.

Hij ontving van de wethouder van sportzaken van de gemeente Afferden een kampioensbeker met bijbehorende kampioensjerp.

Het wedstrijdverloop ging over twee poules met zes spelers. In poule A ging na de eerste dag Sharon Radings aan de leiding (de vriendin van Stefan) en in poule B was Yves Limpens de sterkste met Stefan als tweede.

In de halve finale (ook wel de kruisfinale genoemd) kwamen vriend en vriendin elkaar tegen, als eerste uit poule A en tweede uit poule B. De wedstrijd kende een verhoogde spanning want verliezen van je vriendin wil je zeker niet. In de laatste beurten brak de spanning en ging de wedstrijd naar Stefan in 55 om 23 in 19 beurten.

De andere halve finale wist streekgenoot Merijn van Nispen uit Bergen op Zoom zijn partij te winnen. In de finale was Stefan ongenaakbaar, hij denderde in negen beurten zijn benodigde 55 caramboles bij elkaar en liet Merijn op 11 caramboles achter. Al met al een prachtige partij om zo het toernooi af te sluiten. Binnen zijn vereniging zal er nog de nodige aandacht aan zijn kampioenschap worden besteed, hulde voor het 36e Nederlands Kampioenschap van de jeugd biljartvereniging Amorti.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief