Een glunderende Sterre.
Een glunderende Sterre. Foto: trainster

Sterre Holterman pakt goud op brug bij Turn Totaal Breda Cup

Sport en vereniging

NOORDHOEK - In het weekend van 30 november en 1 december vond in Breda de TurnTotaal Breda Cup plaats. Sterre Holterman, wondende in Noordhoek maar uitkomend voor Dynamo Roosendaal turnt in het niveau Pupil2 N2. Een aantal jaar geleden overgestapt van Bredagym naar Dynamo Roosendaal en het bevalt haar daar nog steeds prima. Het was haar eerste wedstrijd in deze categorie voor dit seizoen.

Toestellen met een geheel nieuwe en moeilijke oefenstof was al een uitdaging op zich. Daarnaast de overgang van rekstok naar brug dat ook altijd een hele stap is. Ze mocht beginnen op dit toestel en turnde een mooie oefening met handstand en mooie reuzendraaien, gevolgd door een streksalto af. Zij won hiermee het goud. Op de overige toestellen, sprong, vloer en balk heeft ze het ook prima gedaan maar waren de medailles voor clubgenootjes en meisjes van andere clubs.

Door het meedoen aan deze wedstrijd heeft ze al even kunnen proeven aan wat haar te wachten staat de komende periode, de weg naar het Nederlands Kampioenschap. Eén van de doelen van de trainsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Nog een hoop verbeterpunten waar ze de komende tijd aan kan gaan werken tot haar volgende wedstrijd in januari 2020, de Regiofinale, eveneens in Breda.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief