Afbeelding

Startersleningen ook beschikbaar voor starters van buiten Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERDIJK - Ook voor starters van buiten de gemeente wordt het mogelijk om met een starterslening in Moerdijk een woning te kopen. 

Starters op de Moerdijkse koopwoningmarkt kunnen sinds juli 2008 een lening aanvragen bij de gemeente. Om het ook voor starters van buiten de gemeente Moerdijk mogelijk te maken hier een huis te kopen, stelde het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de voorwaarden van de starterslening te verruimen. De raad is unaniem akkoord gegaan met het voorstel. De verruiming is per direct ingegaan.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom + bijkomende kosten) van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Over de lening wordt de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald. Tot op heden zijn in totaal 170 startersleningen verstrekt.

Wethouder Désirée Brummans is heel blij dat de gemeenteraad unaniem akkoord is gegaan met het voorstel. "Door de voorwaarden te verruimen, wordt het ook voor starters van buiten de gemeente Moerdijk mogelijk om hier een huis te kopen. Daarmee brengen wij de starterslening meer in lijn met onze ambitie. De gemeente Moerdijk verwelkomt namelijk graag jongeren en/of jonge gezinnen die zich hier willen vestigen. Moerdijk heeft uitstekende voorzieningen zoals (middelbare) scholen, sportverenigingen en gezondheidszorg. Ook de aanwezigheid van een treinstation in de eigen gemeente en station Lage Zwaluwe op een steenworp afstand maken wonen in ons gemeente en elders werken aantrekkelijk."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief