Gemeente: geen terras voor pand aan Voorstraat in Willemstad
De gemeente wil wel meewerken aan een vergunning voor het huidige koffie- en theehuis.
De gemeente wil wel meewerken aan een vergunning voor het huidige koffie- en theehuis. (Foto: Shutterstock)

Gemeente: geen terras voor pand aan Voorstraat in Willemstad

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk blijft bij het standpunt om geen volledige horecavergunning te verlenen aan de eigenaar van een pand aan de Voorstraat 6A in Willemstad.


Het gemeentebestuur wil slechts meewerken aan de realisatie van een zogenaamde maatwerkvergunning. Dat houdt in dat de uitbater wel de bed en breakfast en het koffie- en theehuis mag voortzetten, maar geen mogelijkheden krijgt voor het uitbaten van een terras. De gebruiker van het pand heeft hier geen bezwaar tegen, maar de eigenaar wil een volledige horecabestemming.

Op deze wijze blijft in de toekomst ook een restaurant of café mogelijk. Het college ziet dat niet zitten, omdat omwonenden is beloofd dat er geen nieuwe terrassen meer bij mogen. De Raad van State besloot eerder dat de gemeenteraad een dergelijke bestemming moet afwegen. Dat moet binnen bepaalde tijd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>