Foto: Monique Jansen
FOTOALBUM

Werkzaamheden aan hal gemeentehuis vlotten

ZEVENBERGEN - De werkzaamheden aan de hal in het gemeentehuis in Zevenbergen vorderen. Het stadskantoor is inmiddels twintig jaar oud en had dringend een opknapbeurt nodig om aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen. "Het is een grote uitdaging, want het gemeentehuis blijft tijdens de verbouwing open. Bezoekers moeten zo min mogelijk meemaken van overlast", geeft projectleider Dion de Been aan.


De gemeenteraad gaf vorig jaar krediet voor de modernisering van het gemeentehuis. De uitvoerders kregen een duidelijke opdracht mee: "Multifunctioneel, sober en doelmatig." De focus ligt daarbij op de centrale hal. Er komen zitbalies, groenelementen en en een verlaagde receptie. Ook krijgen de bezoekers meer privacy. Daarnaast maakte de hal een rommelige indruk. De ruimte krijgt een meer strakke en overzichtelijke indeling.

Mozaïek van oude tegels

De publieksbalie telt straks vijf loketten. Bezoekers en medewerkers zitten in de nieuwe situatie tegenover elkaar. De grote balie wordt gebouwd van essenhout. "Dit is een natuurlijk materiaal dat past bij een duurzame uitstraling", vindt wethouder Jack van Dorst. Op verschillende plekken staan straks grote plantenbakken.

Bijzonder is dat de bakken een mozaïek krijgen met de voormalige tegels uit de hal. Deze tegels lagen door een verkeerde afwerking geregeld los en vormden de aanleiding om de hele gemeentehal op de schop te nemen. De nieuwe rubbervloer krijgt verschillende grijze tinten.

Aangenaam wachten

Voor de bezoekers moet het aangenamer worden om te wachten. Per jaar ontvangt de gemeente zo'n 30.000 mensen. Er komt een servicepunt met een grote leestafel. Hier kunnen mensen koffie en thee halen. Verder staat er een kopieerautomaat en hoekje waar mensen pasfoto's kunnen laten maken.

Op een computer die voor iedereen beschikbaar is kan informatie worden gezocht. Voor kinderen komt een wachthuisje. De receptiebalie staat al op een centraal punt en dat blijft zo. Wel komt hij een stukje naar voren. De oude stoelen worden gestoffeerd en krijgen opnieuw een plaatsje in de hal.

Planning

Het werk verloopt in twee fases. Op dit moment werken bouwers aan de linkerkant van de hal aan de nieuwe publieksbalies. Dat verloopt volgens planning. De tweede fase start vermoedelijk eind januari. Die duurt korter dan het eerste traject: ongeveer vijf weken. Volgens planning is de nieuwe gemeentehal eind februari of begin maart klaar. Een belangrijk item bij de aanbesteding van de werkzaamheden is zo weinig mogelijk hinder. De aannemer bouwt zoveel mogelijk in de eigen werkplaats. Medewerkers hoeven deze elementen dan alleen nog ter plaatse in elkaar te zetten. Dat scheelt een hoop stof- en geluidsoverlast.

Dienstverlening

Ondertussen gaat de dienstverlening gewoon door. Bezoekers, organisaties en ondernemers die het gemeentehuis bezoeken merken dit. Er zijn minder balies en de wachtruimte is ingekrompen. Wie een paspoort of identiteitskaart aanvraagt, kan daarvoor nu terecht in de trouwzaal. Hiervoor richtte de gemeente tijdelijke balies in. Om wachttijden te voorkomen, wordt inwoners geadviseerd om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen. Een groot aantal zaken kan tegenwoordig ook via internet worden aangevraagd.

Foto's

De gemeente betrekt de bewoners bij de inrichting van het gemeentehuis. Zij mogen foto's aanleveren voor aankleding van de hal. "Op de deuren in de hal komen acht foto's die typisch Moerdijk zijn. Dit mag van alles zijn", kondigt wethouder Van Dorst aan. "We zijn benieuwd naar de inzendingen." Meedoen? Stuur uw foto (bij voorkeur staand) naar info@moerdijk.nl o.v.v. foto's voor team communicatie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES