Afbeelding

Expositie met kunst in heemkundemuseum Zevenbergen

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ZEVENBERGEN - Tot 30 december van 13.00 tot 17.00 uur vindt er in Theater de Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen de 48e Kerstexpositie plaats van Cultureel Moerdijk. Op 30 december is de sluiting om 16.30 uur.

Omdat de expositie 5 dagen iedere middag is geopend en de entree gratis is, is er voldoende tijd beschikbaar om een kijkje te komen nemen. Deze kunstexpositie vindt plaats in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar; een periode van betrekkelijke rust. Dat tekent ook de sfeer van dit jaarlijks terugkerend fenomeen waar amateurkunstenaars hun werk tonen, dat zij in het voorbije jaar hebben gemaakt.

Nieuwe kunst

Naast kunstenaars, die al eerder op de Expo aanwezig waren en nu nieuwe kunst laten zien, zijn er dit jaar veel deelnemers die voor de eerste keer deelnemen. Tezamen bieden zij een bonte verzameling van werken aan. Verschillende kunstenaars zijn ook aan het werk waardoor te zien is hoe zo'n kunststuk gemaakt wordt. Bij het kijken en bekijken speelt het contact tussen de makers en het bezoekers een belangrijke rol. De exposanten leggen uit, lichten toe, discussiëren over wat hen bezield. 

Muziek

Deze kerstexpositie zal worden geopend door Jos Boeter. Hij is een actief bestuurslid bij Stichting Cultuur Moerdijk als penningmeester en lid van de werkgroep Filmhuis Cine7. De bekende muziekleraar/dirigent Wout Kwakkernaat verzorgt op Tweede Kerstdag de muzikale omlijsting. Henk Smit zorgt zaterdag 28 december voor de muziek. Het Ruimteorkest treedt zondag 29 december aan.  

Oudheidkamer Willen van Strijen

Het museum Oudheidkamer "Willem van Strijen" is een heemkundemuseum in Zevenbergen. Het museum is gevestigd in het pand Zuidhaven 17, een voormalige binnenboerderij die een woonhuis met tuitgevel en daarachter een langsdeelschuur omvat. Het pand dateert uit ongeveer 1800. Dit is ook zowel via de voorkant aan de Zuidhaven als via Theater de Schuur (de voormalige langsdeelschuur) gratis te bezoeken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief