Regio orkest West-Brabant
Regio orkest West-Brabant Foto: ROWB

Nieuwjaarsconcert met Spaanse klanken in De Borgh

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ZEVENBERGEN - Regio Orkest West-Brabant en Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk verzorgen op zondag 5 januari een aantrekkelijk nieuwjaarsconcert. Het concert zal plaatsvinden in De Borgh in Zevenbergen. Aanvang concert 12.00 uur.

Het Regio Orkest West-Brabant staat al jaren bekend om de traditionele nieuwjaarsconcerten. Het ROWB maakt van het nieuwjaarsconcert van 2020 een echt Spaans muziekfeest met als titel 'Feliz año nuevo'.

Het orkest verheugt zich op de samenwerking met klassiek gitarist Sander van Willigenburg. Samen met het orkest zal Sander het publiek weten te ontroeren met het Adagio uit het Concerto de Aranjuez van componist Joaquin Rodrigo. Een mooie dialoog tussen gitaar en solo-instrumenten uit het orkest, zoals de Engelse hoorn.

Warme klanken uit Spanje

Voor dit concert hebben Sander en het orkest ook het unieke werk Fingerpick meets Blasorkest van Herman Delago ingestudeerd. Met de speeltechniek fingerpicking kan de gitarist zowel de melodie als de begeleiding tegelijk spelen. Het orkest neemt het publiek met de warme klanken mee op reis naar het zonnige Spanje. Natuurlijk ontbreken ook de Weense klassiekers en de bubbels niet op het nieuwjaarsconcert. Het belooft weer een sprankelend feest te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Borgh en via kaartverkoop@regio-orkest.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief