Het hertenkamp is een geliefde plek in Klundert. ARCHIEFFOTO
Het hertenkamp is een geliefde plek in Klundert. ARCHIEFFOTO

Cliënten SOVAK blijven dieren verzorgen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT - De cliënten van SOVAK blijven de komende maanden de dieren in het hertenkamp in Klundert verzorgen. Dat meldt de gemeente Moerdijk. Onlangs werd bekend dat de gemeente Moerdijk een nieuwe uitbater voor de boerderij zoekt, omdat het beheercontract met de familie Crielaard na vijftig jaar werd beëindigd.

Het komende half jaar draagt de firma Van Driel Landschapsbeheer de zorg voor het dierenpark. De gemeente vindt het belangrijk dat het hertenkamp in stand blijft. Veel Klundertenaren brengen geregeld een bezoekje aan de beestenboel en dragen het park een warm hart toe.

Gevoelige materie

Fractievoorzitter Bert Schreuders van de ChristenUnie maakt zich zorgen over het hertenkamp. Hij is verbaasd dat hij de beëindiging van het contract met de beheerder moest vernemen uit de media: "Dit ligt uiterst gevoelig in Klundert." Ook wijst hij erop dat de gemeente en beheerder Machiel Crielaard het vaker oneens waren over de beheervoorwaarden. Toch kwamen zij er iedere keer weer uit. Hij vraagt zich af waarom dit nu niet het geval is geweest. Ook maakt hij zich zorgen over de samenwerking met SOVAK. Cliënten werken al jaren op het hertenkamp.

Voorwaarden

Van Driel Landschapsbeheer werkt de komende jaren op dezelfde voorwaarden als Machiel Crielaard deed. Dat betekent dat er voorlopig niets verandert voor de cliënten van SOVAK. Burgemeester Jac Klijs antwoordt dit op raadsvragen van Bert Schreuders: "SOVAK zal betrokken worden om om samen te kijken naar andere mogelijkheden voor samenwerking." Het contract tussen de gemeente en Machiel Crielaard was volgens Klijs op niet meer van deze tijd: "Het was niet meer van deze tijd. Er was regelmatig onduidelijkheid wie verantwoordelijk was voor het onderhoud."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief