Slagwerkgroepen Avant-Garde en Oranje Garde knallen nieuw jaar in

Slagwerkgroepen Avant-Garde en Oranje Garde knallen nieuw jaar in

KLUNDERT - Na een succesvolle eerste editie van Gardes in Concert knallen Slagwerkgroep Avant-Garde en Slagwerkkorps Oranje Garde ook in 2020 samen het nieuwe jaar in! Deze twee Klundertse muziekverenigingen vieren met dit gezamenlijke Nieuwjaarsconcert het begin van het nieuwe jaar op zaterdag 18 januari in De Stad Klundert.


Ondanks dat het allebei slagwerkverenigingen zijn, zult u zich verbazen over de zeer verschillende stijlen van deze twee ensembles. Avant-Garde en Oranje Garde zullen tijdens dit speciale Nieuwjaarsconcert laten horen hoe divers slagwerk kan zijn. Laat u deze avond meeslepen door de bijzondere showelementen en de verrassende klanken, versterkt door de excentrieke akoestiek van De Stad Klundert. Daarnaast zullen de slagwerkgroepen ook samen een muziekstuk ten gehore brengen.

Avant-Garde
Slagwerkgroep Avant-Garde maakt niet alleen gebruik van ongestemd slagwerk, zoals de trommel en de triangel, maar ook van melodisch slagwerk. Hierbij kunt u denken aan een klokkenspel en xylofoon. Hoewel Gardes in Concert in het teken staat van slagwerk, kunt u deze avond ook genieten van slagwerkmuziek in combinatie met een blaasinstrument. Welk instrument dit precies is, houden we nog even geheim! Verder kunt u deze avond afwisselende werken verwachten van de jeugdgroep en gevorderde groep van Avant-Garde met onder meer een prachtige vibrafoonsolo, een vluchtig bezoek aan Turkije, swingende filmmuziek van 'The Pink Panther' en verschillende muziekfragmenten van de rockband Kensington.
Laat u zich daarnaast verrassen door een bijzondere act waaruit blijkt dat niet alleen op een 'gewoon' drumstel kan worden gedrumd!

Oranje Garde
Slagwerkkorps Oranje Garde maakt juist wel alleen gebruik van ongestemd slagwerk en gebruikt dit vooral buiten op straat tijdens allerlei evenementen. Voor Oranje Garde is muziek maken alleen niet voldoende. Zij halen veel voldoening en waardering uit de shows die uitgevoerd worden bij taptoes, optochten en parades in Nederland en België ondanks de beperkte ruimte in De Stad, zullen zij toch hun nieuwste straatshow voor 2020 aan u presenteren.

Verder zult u veel andere nieuwe nummers horen die speciaal gearrangeerd zijn in de swingende stijl die Oranje Garde graag uitdraagt. Zo'n swingende muziekstijl leent zich natuurlijk perfect voor een dansact en dat gaat u dan ook zien deze avond met en door Danspodium Reflex. Natuurlijk komt ook onze jeugdgroep mee en zij zullen net als de seniorengroep hun uiterste best doen om hun muzikaal enthousiasme aan u over te brengen.

Concert
Het concert vindt plaats op 18 januari 2020 in De Stad Klundert en vangt aan om 19.30 uur. U hoeft geen entree te betalen. Na het concert kunt u de muzikanten en elkaar onder het genot van een drankje begroeten tijdens de gezamenlijke Nieuwjaarsborrel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>