Hoge Raad verwerpt beroep; straf voor moord op Linda van der Giesen definitief

Hoge Raad verwerpt beroep; straf voor moord op Linda van der Giesen definitief

ZEVENBERGEN - De veroordeling van de 32-jarige John F. uit Zevenbergen voor de moord op zijn 28-jarige ex-vriendin Linda van der Giesen, op 10 augustus 2015, eveneens uit Zevenbergen, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag geoordeeld.


Het gerechtshof vond bewezen dat de man zijn ex-vriendin op de bewuste dag opzettelijk en met voorbedachte rade doodschoot op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk en dat daarmee sprake is geweest van moord. De verdachte wachtte de vrouw op bij het parkeerterrein van het ziekenhuis waar zij werkte. Hij reed haar klem, liep vervolgens naar haar auto en schoot meerdere malen op haar hoofd en haar nek. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

Volgens de verklaring van de verdachte was er geen sprake van voorbedachte rade en was hij eigenlijk van plan om zichzelf te doden voor de ogen van zijn ex-vriendin. Het gerechtshof oordeelde echter dat uit onder meer getuigenverklaringen bleek dat hij wel degelijk met een vooropgezet plan handelde toen hij zijn ex doodschoot. Het gerechtshof veroordeelde de verdachte tot 12 jaar gevangenisstraf en tbs. De verdachte ging daar in tegen beroep.

De advocaat van de verdachte vroeg de Hoge Raad de beslissing van het gerechtshof te vernietigen. Hij is onder meer van mening dat het hof de voorbedachte rade niet voldoende heeft gemotiveerd omdat de verdachte zich vanwege zijn psychische gesteldheid niet heeft kunnen beraden op het genomen besluit de vrouw om het leven te brengen.

De Hoge Raad verwierp dinsdagochtend het cassatieberoep, waarmee de veroordeling van de verdachte definitief is.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>